30. 3. 2018

Novinka pod lupou: Save Me (Sky Atlantic)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název: Save Me
Žánr: Drama
Stanice: Sky Atlantic
Premiéra: 4. 3. 2018
Vysílání: středa 21:00 hodin
Délka pilotu: 46 minut
Předskokan: -
Konkurence: -
Tipovačka: –

Kdo?

Tvůrci: Lennie James
Herci: Lennie James, Suranne Jones, Stephen Graham, Jason Flemyng, Susan Lynch, Kerry Godliman, Nadine Marshall, Barry Ward

O čem to je?

Save Me je příběh o nečekaném hrdinství. Nelson Nelly Rowe hledá Jody, svou pohřešovanou dceru. Dceru, kterou 13 let neviděl. Nelly je okouzlující, zábavný, milující, bojovný, ale i lhář. Nyní má další nálepku – odcizelý otec, který je obviněný z únosu dcery, kterou sotva kdy viděl. Hrdina se snaží Jody najít a během své cesty zachraňuje životy, nachází další ztracené lidi, dává znovu dohromady milované, vytváří si z přátel nepřátele, riskuje svůj život i životy ostatních. Ale vždycky se zvedne, překoná každou překážku i nepřízeň osudu, i když je nucen čelit realitě, že možná doopravdy přišel o dceru, kterou sám našel.

Trailer


A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

ragelly

Skoro jsem se unudila k smrti. Britská dramata jsou většinou naprostá bomba, nebo totálně vedle. A Save Me pro mě bohužel patří do té druhé kategorie. Seriál láká na obsazení a silný příběh, ale ve výsledku nedokáže nastolit tu správnou atmosféru. Za celou dobu sledování jsem se nedokázala naplno ponořit do příběhu, sledovala jsem ho jen zpovzdálí a bohužel i s minimálním zájmem.

Téma přitom nezní špatně. Otec sotva najde svou dceru, aby ji ihned znovu ztratil a navíc byl obviněn z jejího zmizení. Myslím, že příběh má potenciál a v rámci série se dočkáme několika různých zvratů, přičemž závěr bude úplně jiný, než jsme na začátku čekali. V tomto ohledu nemám problém, jde mi spíš o to, že pilot nedokázal vytvořit tu správnou atmosféru.

Hlavní hrdina není moc sympatický. Působí hodně obyčejně, takový ten typ, co doma kouří, pije, nemá zrovna moc uklizeno a neusměje se, jak je rok dlouhý. Úplně jsem mu neuvěřila jeho motivaci s nalezením dcery, takže v podstatě celá druhá polovina dílu pro mě byla takové pozorování z dálky, protože jeho snahy dopátrat se odpovědí pro mě osobně nebyly uvěřitelné.

Myslím si, že Británie má ve svém rukávu celou řadu působivých dramat, které dokáží zaujmout více než Save Me. Nicméně seriál byl nedávno prodloužen pro druhou řadu, takže pokud hledáte něco, co neskončí po několika epizodách a teoreticky má možnost postupem času skutečně zaujmout, tak určitě Save Me vyzkoušejte.

+ téma a jeho potenciál

- nesympatický hrdina
- nedokáže navodit atmosféru

Moje hodnocení pilotu: 40 %

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Líbilo se? Tak si to nenech jen pro sebe! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu