26. 7. 2018

Novinka pod lupou: Štafl (Stream.cz)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název Štafl
Žánr Komedie
Stanice Stream.cz
Premiéra 11. 4. 2018
Vysílání celá série venku
Délka pilotu 10 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

Kdo?

O čem to je?

Příběh dobráka Jarina, který přijel do Prahy z venkova, aby splatil dluh za zničený traktor, nabírá na obrátkách poté, co si ho vezme do parády strýc Pepe, známé pražské taxikářské eso. Ústřední dvojici doplní kamarád Milda a čestný policista Karlíček.

Trailer

Přímo na Streamu

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Obecně mám seriály od streamu ráda, jsou rychlé, krátké a zábavné. Štafl všechny tři body splňuje. Možná jde o lehce obhroublý seriál, ale dokáže na deset minut zabavit.

Postav tady není moc, takže není problém se v nich vyznat. Vlastně všechny aspekty seriálu jsou takové jednoduché, takže nikdo nebude mít problém chápat, o co jde. Navíc téma pražských taxikářů není okoukané, takže pro nás vesničany to je docela dobře vzdělávací, pokud je na tom alespoň špetka pravdy.

Samozřejmě nejde o žádné veledílo, bez kterého byste se nemohli obejít. Stylem mi to trošku připomíná Fízlárnu – člověk, který přichází úplně z jiného kraje a do aktuálního prostředí se moc nehodí, je nucen tam pracovat a udržovat si jisté vztahy s lidmi, kteří v tomto prostředí jsou už dlouhé roky a jsou do morku kostí zkažení. Jen Fízlárna byla asi ještě o několik tříd ulítlejší, takže na Štafl by teoreticky mohli mít žaludek i ti, kteří ty policisty nemohli vystát.
  • rychlé tempo
  • neokoukané téma
  • solidní atmosféra
  • humor místy drhne
70 %
Mé hodnocení
ragelly

Musíme uznat, že zlatá doba Streamu asi skončila. Legendární věci jako Kancelář Blaník, Luxus na talíři, Autobazar Monte Karlo, dokonce i Pizza Boy stojí daleko před tím, co aktuálně internetová televize vypustila ven. Štafl nejen, že není vtipný. On je i špatně napsaný a zahraný. A to je docela smůla, když je to za posledního půl roku druhý český webseriál o taxikářích, takže tvůrci museli vědět, do čeho jdou a jak by měl jejich seriál vypadat, aby byl lepší.

Příběh začne dobře, ale pak se utápí v ohraných vtipech, vysvětlování, reklamy na Mapy.cz a dokonce pouštění jiného seriálu Streamu? V pilotním dílu? Navíc ani herecké výkony nejsou ni moc. Leoš Noha je dobrý, ale Lukáš Příkazký vypadá, jako by hrál poprvé v životě. Od Kláry Melíškové ani Davida Novotného nedostanete jejich vysoký standard, na který jste zvyklí.

Srovnání s Taxikářem je na místě, i když seriály jsou každý o něčem jiném. Taxikář je o rodině, o divnolidech, které v taxíku taxikář může potkat, všemu tomu dominuje Václav Kopta. Štafl… je o divných taxikářích, kteří vypadají, jako by vypadli z lidového vyprávění, pověr a pohádek o nich. Není to nejhorší produkce Streamu, ale pokud bych ročně investoval jen do dvou až tří nových skriptových seriálů, snažil bych se pohlídat jejich kvalitu.
  • chvílemi je to vtipné
  • pilot je poměrně nedotažený
  • herecké výkony
40 %
Mé hodnocení
Seraphine313

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Líbilo se? Tak dej palec. Nebo plusko! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře6zobraz všech 6 příspěvků
A.R.G.U.S.

A.R.G.U.S.

Taky jsem si všiml, že na Stream.cz už nejsou (nové) koukatelné seriály :/ Jeden nebo dva bych pochopil, že...
před 5 roky
marvio

marvio

A tak zkusím to, třeba se trochu zasměju ;-)
před 5 roky
STOUPA

STOUPA

Toto pro mě asi nebude.
před 5 roky
Další články k tématu