30. 9. 2017

Novinka pod lupou: Bad Move (ITV)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Bad Move
Žánr Komedie
Stanice ITV
Premiéra 20. 9. 2017
Vysílání středa ve 20:00
Délka pilotu 22 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Manželé Steve a Nicky se rozhodli, že se z města přestěhují na venkov, čímž se splní všechny jejich sny. Viděli hodně podobných reality shows, které ukazovaly nablýskaný životní styl a zamilovali se do nápadu, že se lze dostat od všech těch městských neřestí a špíny. Život na konci světa se však ukazuje složitější, než se na první pohled mohlo zdát.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

No, řekněme, že co se týče britcomů, tento podzim jim není zrovna příznivě nakloněn. Zatím jsme tu měli Back, Porters a Bad Move a dva ze tří patří hned do hrobu, alespoň podle mého názoru. Bad Move je špatný tah, i když název má jiný význam. Každopádně tohle je komedie, u které se nezasmějete. Pokud hledáte depresivní půlhodinovku s depresivními postavami (a ne tak zábavně depresivními jako v Black Books), tak jste na správném místě.

V podstatě od začátku se snažíte pochopit, co se vlastně děje, co to sledujete. Dobrá zpráva je, že než pojedou závěrečné titulky, tak se budete celkem orientovat, to je ale jediné plus. Celou dobu totiž jen sedíte a čekáte, až to skončí. Postav je tu pár, orientovat se v nich dá opravdu snadno. Nikdo ale nedokáže zaujmout. A rozhodně to není tím, že v centru dění stojí manželský pár ve středních letech. Jejich šílený bohatý soused zde má být hlavním zdrojem zábavy a vytržením ze zajeté jednotvárnosti, ale na mě působí až moc jako pěst na oko, spíš jsem doufala, že se na jednom ze svých šílených adrenalinových dobrodružství zraní a skončí v nemocnici, abych ho tam už neviděla.

Ani prostředí nemá moc co nabídnout. I když bych čekala, že dům někde na samotě na konci světa bude obklopen přírodou, příběh je tak moc upnutý na samotné postavy a jejich trable, že se kamera po okolí snad vůbec nerozhlédne. Stejně si ale myslím, že u komedie bychom se měli především bavit, při sledování Bad Move vás ale spíše postihne deprese. Myslím, že jsem se nezasmála snad ani jednou.

Budu koukat dál? Pilot mi bohatě stačil.
  • krátká stopáž (netrpíte u toho celou hodinu)
  • nesympatické postavy
  • depresivní nádech
  • bez vtipu
20 %
Mé hodnocení
ragelly

Obvykle mám britské komedie ráda, ale teď za září vyšly tři nové a ani jedna mě neoslnila. Ne, to není úplně přesné, přesnější je, že ani jednu neuznávám jako alespoň přijatelnou a než abych kteroukoliv z nich musela každý týden sledovat, tak bych si raději dala maraton Ulice.

Pamatuju na výborné komedie, pamatuju na smutné komedie, ale tohle už je prostě jen série katastrof. Jistě, vždycky byly ve Spojeném království hrůzy, ale tolik za sebou? Nevím, jestli mezi sebou televize na Ostrovech uzavřely sázku, kdo natočí větší úděsnost, ale zatleskat si můžou všechny.

Bad Move jsem viděla včera. Před 24 hodinami; 3 600 vteřinami… To mi pořád nepřijde jako tolik, minimálně mi nepřijde normální, abych si pamatovala, že tam byli lidi (hlavní postavy), další lidi (nějací sousedé) a řešily se tma problémy s internetem.

Uznávám, mám špatnou paměť, ale abych si nepamatovala ani jeden vtip? Abych si vůbec nevzpomínala na to, že bych se aspoň pousmála? Tady to asi nebude mnou.

Tady bohužel platí to, co jsem napsala už u Back a Porters. Bylo by o moc lepší zredukovat počet novinek, které vznikají, a raději se zaměřit na to, aby byly skutečně dobré. Tohle se nemůže líbit ani Britům.
  • nuda a šeď
  • nezapamatovatelné
20 %
Mé hodnocení
Drunk_Queen

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Kdo nesdílí, tak taky rozšlápavá dětem bábovičky! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu