17. 5. 2021

Novinka pod lupou: Move to Heaven (Netflix)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Move to Heaven (Směr nebe)
Žánr drama
Stanice Netflix
Premiéra 14. 5. 2021
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 53 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Muž s Aspergerovým syndromem a jeho strýc propuštěný z vězení vyklízejí věci po zemřelých lidech. Z nich se dozvídají jejich příběhy, které vyprávějí pozůstalým.

Trailer

A jaký je váš ortel?

Foruska mě trošku nalákala svým statusem na timeline. Po pilotu jsem si proto proklikala zběžně ještě druhý díl, ale nevím, tak nějak moc odlišné mi to nepřišlo. Ale věřím, že nám sama řekne své pocity a názory, takže uvidíme, co nás v rámci celé série čeká.

Mně stačil první díl (plus proklikání druhého), abych věděla, že se dál koukat nebudu. Nevím, ta korejská dramata mi prostě až tolik nesedí. Ne že bych se u sledování nudila, ale ta kultura a herecký projev jsou tak odlišné od toho, na co jsem zvyklá, že si k hercům/postavám prostě nikdy nedokážu najít cestu. Takže ač zní příběh sebezajímavěji, tak vím, že by se mi zbylé díly dokoukávat nechtělo.

Ale téma zajímavé rozhodně je. Vlastně můžu říct, že jsem se s podobnou prací ještě nikdy nesetkala. Tím, že se hrdinové dostávají do různorodých bytů či domů, které patřily různým lidem, tu máme v podstatě neomezené možnosti co do kreativity. Věřím, že žádný díl diváky nudit nebude už jen proto, že se dozvíme více o životech nebožtíků právě z jejich pozůstalostí.

Naopak osobní životy hlavních hrdinů mě neoslovily. Nejsem příliš trpělivý člověk, takže i když mi není lhostejné, když vidím fyzicky či duševně nemocného člověka, tak bohužel vím, že osobně bych na jednání s nimi neměla trpělivost. Už jen to sledování mi brnkalo na nervy, třeba když hlavní hrdina jel v autě a chytl záchvat, když přijela policie.

Takže téma super, práce hrdinů super, osobní životy mě až tak nevzaly.

  • netypické pracovní prostředí
  • hlavní hrdina
  • osobní rovina příběhu
50 %
Mé hodnocení
ragelly

Musím přiznat, že mám radost, kolik prostoru dává Netflix korejským seriálům. Move to Heaven je typický K-drama kousek, který opět míchá více žánrů a výsledek paradoxně není slátanina.

Největší slabinou pilotu je, že absolutně schová veškerý potenciál celé série. Celý úvodní díl, který rozhodně nemá krátkou stopáž, je vlastně jen o představení postav a nastíní fungování firmy Move to Heaven, která uklízí byty po zemřelých. Hlavní hrdina, který má Aspergerův syndrom, svou roli zvládá perfektně. Opět ale škoda, že celé vysvětlení, proč se tak Geu Ru chová, přijde až v dalších dílech, a tak pokud se s touto poruchou autistického spektra divák nesetkal, tak to nepozná. První „příběh“ pro pozůstalé, který řeší v pilotu, je takový nicneříkající, nudný. První díl bych celý sestříhala a pustila do něj trochu děje a zápletek z dalších dílů. Bojím se, že takhle spousta diváků pilot ani nedokouká a asi nebude moc těch, co si pustí ty nadcházející.

Ve sledování jsem v polovině série a tento kousek je pro mě příjemnou oddechovkou. Pokud se tu najdou opravdu trpěliví odvážlivci, co přetrpěli pilot a pokračovali dál, tak jsem zvědavá, jaké hodnocení tento seriál bude mít. Moje hodnocení pilotu bude opravdu razantně jiné od hodnocení celé série.

  • herecký výkon hlavního hrdiny
  • lehká až jemňoučká atmosféra
  • rozdíl pilotu oproti dalším dílům
  • zbytečně zdlouhavé scény
  • pilot neukáže potenciál seriálu
  • první zakázka firmy je nudná
30 %
Mé hodnocení
foruska
Další díly seriálu
Kdo dočetl až sem, musí zaručeně likovat! 
foruska

foruska

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu