27. 12. 2021

Novinka pod lupou: 1883 (Paramount+)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název 1883
Žánr western, drama, historický
Stanice Paramount+
Premiéra 19. 12. 2021
Vysílání neděle
Délka pilotu 66 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Rodina Duttonů se vydává na cestu na západ skrze plantáže směrem k poslednímu místu nezkrotné Ameriky. Jsme na počátku západní expanze a sledujeme rodinu, která se snaží utéct před chudobou a najít lepší budoucnost v zemi zaslíbené – v Montaně. Seriál je prequelem k dramatu Yellowstone.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Yellowstone je především v Americe obrovský hit a co jsem četla první zprávy o tomto spin-offu, tak to bude podobný případ. Lidi zjistili, že v seriálech pořádný kvalitní western hodně chybí, a jakmile se jeden objevil, pevně se ho chytili za pačesy. A televizní stanice a streameři z toho teď chtějí vytěžit, co to jen dá.

I když je seriál spjatý se svým slavným předchůdcem, moc společného nečekejte. Jak už název napovídá, odehrává se podstatně dříve, takže ve výsledku vypadá úplně jinak – jiné postavy, prostředí, kostýmy, celková atmosféra… To ale rozhodně neznamená, že nestojí za zkoušku, ba právě naopak.

Pilot měl 66 minut čistého času, ale utekl rychle. Nejsem největší znalec westernů, ale co si pamatuju z filmů, které jsem v dětství v televizi sledovala, tak to vypadá hodně podobně. Bavila jsem se dobře, postavy vypadají sympaticky, především členové farmářovy rodiny. Jsem zvědavá, jaká dobrodružství je na cestě čekají. Sedl mi i voiceover hlavní hrdinky, má moc příjemný a uklidňující hlas, dobře se poslouchá. Další díly si určitě pustím.

  • sympatické postavy
  • čistokrevný western
  • místy dokola to stejné (drsné pohledy, přestřelky, řvaní davu…)
70 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak nám o tom dej vědět! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře3zobraz všechny 3 příspěvky
fabec1222

fabec1222

Je nutné, abych viděl ten seriál s Costnerem, abych se tu chytal? Ty moderní westerny mě moc nelákaj,...
před 2 roky
tommmyk

tommmyk

Vůbec to není nutné.
před 2 roky
marvio

marvio

Tohle určitě zkusím, jen tři díly to má, taková dopolední jednohubka.
před 2 roky
Další články k tématu