28. 10. 2021

Novinka pod lupou: Life's A Glitch with Julien Bam (Netflix)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Life's A Glitch with Julien Bam
Žánr komedie
Stanice Netflix (Německo)
Premiéra 21. 10. 2021
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 36 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

Kdo?

Tvůrci
Hrají Julien Bam, Joon Kim, Madieu Ulbrich

O čem to je?

Youtuberká ikona a influencer Julien Bam se jednoho rána probudí ve svém vlastním těle… jenže všechno je jinak. Spolu se svým kamarádem Joonem Kimem se dostal do paralelní dimenze, kde nic není takové, jak se zdá. Ve snaze dostat se zpátky se účastní zápasu MMA, drogových testů, rapových videí, LARPů, prostě na co si vzpomenete – než ho to dotáhne k tajemnému stožáru 5G.

Trailer

A jaký je náš ortel?

S moderními influencery nejsem moc obeznámená, sleduju jen Colleen Ballinger, ostatní jdou těžce mimo mě. S tímto pánem se setkávám poprvé, ale předpokládám, že nebude úplně neznámý, když dostal od Netflixu svůj vlastní seriál.

Nápad vypadá dobře. Zpracování mi tak úplně nesedlo a asi vím, čím to je. Německé seriály to mají u mě hodně těžké, protože němčina mi trhá uši. A přepínat na jiný dabing nechci, protože tím vždy každý seriál ztratí na autentičnosti. Dark jsem dokoukala, protože měl neskutečně komplexní a zajímavou zápletku. Tady jde ale pouze o sci-fi komedii, kterou dokážu bez problémů oželit.

Neříkám, že to bylo špatné, rozhodně už jsem viděla mnoho mnohem horších seriálů, které se snažily hrát si na komedie. Velkým plusem je samotná zápletka, která představuje úplně nový svět, takže diváci úplně netuší, co za novoty na ně v další scéně může vyskočit. A taky by mě docela zajímalo, jak se oba kluci dostanou zpět do své reality. Jak ale říkám, další díly kvůli němčině oželím.

  • sympaticky vymyšlená zápletka
  • musela jsem pilot v polovině vypnout a jak jsem ho znovu zapínala, cítila jsem velkou nechuť, tzv. seriál mě nelákal k dalšímu sledování
  • osobně tady nemůžu překousnout němčinu
60 %
Mé hodnocení
ragelly

Naivně jsem očekávala, že to bude třeba i zábavné. Velmi naivně. Na komedii to bylo příliš dlouhé a příliš nevtipné. Zarazilo mě zjištění, že ty dvě hlavní postavy hrajou v podstatě samy sebe, že to jsou skutečně nějaké německé celebritky. Kupodivu mi přišel na celém pilotu nejlepší právě Julien, který mi byl sympatický, bohužel ani tyto sympatie nezachránily ten nezajímavý scénář.

Téma paralelních dimenzí je strašně super věc, se kterou se dá náramně vyhrát, ale tady mi teda přišla úplně zahozená. Parádní byly narážky na různé variace internetových stránek (“Google? myslíte Goggle?”), které existovaly ve světě, kde se ti dva ocitli, ale to bylo tak vše.

Jakože takhle, mít každá epka třeba svižných 20 minut, asi bych to jako hodně oddechovou věc těm, co rádi objevují neanglicky mluvící seriály, i doporučila, ale takhle to za to fakt nestojí. Přesto bych ráda uvedla, že pilot nebyl nic tak moc tragického, u čeho bych neskonale trpěla, což ale na lepší hodnocení nestačí.

  • sympatický hlavní hrdina
  • určité narážky díky paralelnímu světu
  • délka
  • na komedii nuda
  • tematicky nevyužito
40 %
Mé hodnocení
Olivia Caroline Jones
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak to dej vědět světu! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu