30. 4. 2021

Novinka pod lupou: Cruel Summer (Freeform)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Cruel Summer
Žánr thriller
Stanice Freeform
Premiéra 20. 4. 2021
Vysílání úterý, 22:00
Délka pilotu 45 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Nekonvenční thriller se odehrává během letních měsíců ve třech letech 1993–1995 v malém texaském městečku. Krásná a populární mladá dívka Kate je unesena. Zdánlivě nesouvisející čin se stane, když se Jeanette, hodná a milá tichá dívka v ústraní, stane nejpopulárnější dívkou ve městě, a do roku 1995 nejnenávi­děnější osobou v Americe. Každý díl je vyprávěn z pohledu jedné ze dvou hrdinek, které zaručí, že diváci budou stále přebíhat mezi tím, kterou dívku mají raději podle toho, jaké nové informace vyjdou na světlo.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Představení 3 časových linií s ročním rozestupem hned na začátku mě hodně zaujalo a rychle si to tím získalo mou pozornost. Doba 90. let, hudba a celá ta atmosféra tomu jenom přidala. Konečně jsem zas ráda viděla Sarah Drew, od jejíhož odchodu z Grey’s Anatomy to tam šlo z kopce, a Olivii Holt.

Bavilo mě, že vlastně vůbec netuším, co se tam děje a proč se to děje. Myslím, že to bude ideální na maraton, protože jestli to dobře chápu, tak každá epizoda bude z pohledu jedné ze 2 hlavních hrdinek. Četla jsem, že spíš nebudete vědět, které fandit, ale u první epizody z pohledu (hned několika verzí) Jeanette musím říct, že jsem s ní nesympatizovala a už teď jí nevěřím. Překvapivě nejméně mi vadila v té nejnovější lince. Jsem zvědavá, jestli si to budu říkat u dalšího dílu o té druhé a Jeanette mi naopak sedne, a taky na to, jak se všichni dostanou tam, kam se dostali. Těším se na to.

  • 3 časové linie
  • hudba a atmosféra devadesátek
  • Olivia Holt a Sarah Drew
  • vedlejší postavy
80 %
Mé hodnocení
Olivia Caroline Jones

Tak tohle jsem nečekala. První díl seriálu mě naprosto pohltil. Byla jsem zaháknutá od první minuty a nemůžu se dočkat, až si dám celý maraton! Přijde mi, že tento koncept se spíše hodí na minisérii, ale stanice Freeform není moc známá pro minisérie, tak jsem zvědavá, jestli seriál nakonec nedostane novou řadu. Pokud ne, dostanu se k němu hodně rychle, pilot mě opravdu nadchnul.

Hned první scéna byla naprosto úžasně udělaná, nevzpomínám si, že bych něco takového kdy viděla. Příběh se odehrává v létě tři roky po sobě, kdy má hrdinka narozeniny. První rok slaví patnáctiny, rodinná idylka je dokonalá. O rok později je z ošklivého káčátka krásná královna třídy s dokonalým přítelem. A bum, třetí rok, všechno je temné, od světla v pokoji po vzhled hrdinky až po tíživou napjatou atmosféru. Jestli tyhle tři prostřihy v prvních pěti minutách neupoutají vaši pozornost, tak už nevím, co by mělo.

Všechny tři časové roviny se prolínají v průběhu celého dílu a jsou na sebe moc dobře napojené. Díky tomu jste neustále ve střeh, aby vám neunikla žádná podstatná událost, která nám ukáže, jak jsme se dostali z bodu A až do bodu C. Myslím si, že u tohoto maratonu nebudu moct dělat nic jiného, protože seriál zařídí, že budou moje oči zarytě hledět na obrazovku.

Herci jsou zvoleni parádně, všichni se do svých rolí hodí. Upřímně, hlavní hrdinku bych vůbec nepoznala, hlavně při skoku z patnáctin na šestnáctiny, kdy se z ošklivého káčátka vyklube krásná labuť. Je neuvěřitelné, co dokáže vykouzlit makeup, účes a jiné oblečení… Začínám být přesvědčená o tom, že ve správných rukách se každý může stát modelem/modelkou.

Nemá smysl dál plýtvat slovy. Pokud jste Cruel Summer ještě nezkusili, určitě seriálu dejte šanci! První díl vám nabídne jasný obrázek na to, jak celý seriál bude vypadat, takže hned zjistíte, jestli vám padne do noty, nebo ho vynecháte. Za mě jedno z nejpříjemnějších překvapení letošního roku.

  • tři časové roviny a jejich prolínání
  • herecké obsazení
  • chytne a nepustí
  • ideální na maraton
90 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Tohle přeci nemůžeš ostatním zatajit. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře3zobraz všechny 3 příspěvky
AislinK

AislinK

Tohle vypadá super, přidávám do chci vidět
před 3 roky
janulam11

janulam11

Taky přidávám.
před 3 roky
andromache

andromache

Se zmizelými populárními dívkami a šedými myškami, co se stanou najednou populární mám u Freeformu...
před 3 roky
Další články k tématu