4. 9. 2021

Novinka pod lupou: Only Murders in the Building (Hulu)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Only Murders in the Building
Žánr Komedie, Krimi
Stanice Hulu
Premiéra 31. 8. 2021
Vysílání úterý
Délka pilotu 33 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Tři cizinci sdílí nevšední koníček – jsou posedlí žánrem true crime. Brzy se jim však život obrátí vzhůru nohama, když se sami ocitnou uprostřed jednoho krimi případu.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Těšil jsem se a rozhodně nejsem zklamaný. Hned jsem si dal všechny tři díly a mám takový pocit, že pilot byl nejlepší. I když třeba něco čekáte, je to úplně něco jiného, než když se pak děj rozjede. Takže opravdu pilot zatím boduje nejvíc (i díky prvkům, které v dalších dílech odpadají).

Díl mě bavil od samotného začátku, úvodní scény s představováním tří hlavních postav byly perfektní, až mi bylo líto, že tak rychle skončily. Docela mi to připomínalo hlavně úvody, ale možná i něco víc, z první série Why Women Kill. V podobně příjemném duchu se pak nesli i úvodní titulky, které byly takové hravé a k pilotu mi sedly. Hulu dalo dohromady geniální trojku, která se skvěle doplňuje, a upřímně, i když to bude znít jen jako fráze, nedokážu si do rolí představit nikoho jiného. Myslím, že by to zkazilo to kouzlo.

Začít podcastem, který poslouchají a neskutečně žerou tři rozdílní sousedé z jednoho velkého domu, už jen to působilo dost zajímavě. Když navíc všechny „událost“ svedla dohromady v podniku nedaleko domu, byla radost scény sledovat. A celé toto představení ještě dostalo jako třešinku na dortu vlastní vražednou zápletku jako základ podcastu, tedy společného projektu trojky sousedů.

Jak jsem už zmínil, pilot je zatím nejlepším dílem, představení postav bylo super a dokonce se tu dá mluvit o chemii mezi nimi, teda té jiné než při očekávaných párech. Zkrátka a dobře, jsem nadšený, trojici zbožňuji a příběh mě chytl tak, jako už dlouho nic. Tak uvidíme, jak to celé skončí. Jo a teda fakt by mě zajímalo, vy tak někdo v Martinovi vidíte Bakulu?

  • úžasná trojice
  • skvělý úvod a titulky
  • podcastová „zápletka“
  • chemie mezi postavami
  • odkazy na televizní seriál
90 %
Mé hodnocení
jesmot

Ústřední trio bylo naprosto skvělé. Selenu miluju a jsem ráda, že jsem ji konečně viděla zase v něčem hrát. Všichni 3 hlavní hrdinové měli svůj prostor a nijak se nezastiňovali. Pilot má jen nějakých 30 minut, což značí 2 věci. Zaprvé to, že to brutálně rychle uteklo (až mě zamrzelo jak moc rychle), a zadruhé to, že tam nenajdete žádné hluché místo.

Bylo to zábavné, napínavé, skvěle zahrané, se zajímavou zápletkou. Fanouškům true crime podcastů, a že jich osobně znám celou hromadu, to muselo připadat ještě lepší. Počkám si, až série vyjde komplet, a zhlédnu to maratonem. Už ten flashforward na začátku rozhodně nalákal ke sledování dál, a pak do toho přišel ještě ten boží konec. Jsem si jistá, že každý bude mít nějaké tajemství, ale postava Seleny zatím vypadá nejzáhadněji. Bylo to prostě báječné a všem to doporučuju!

  • trojice hlavních postav
  • délka, žádná hluchá místa
  • vtip, záhada, prostředí
  • neskutečně navnadilo na sledování dál
  • není venku najednou celá série (ta rozmazlenost Netflixem je strašná, já vim :D)
90 %
Mé hodnocení
Olivia Caroline Jones

Již od traileru jsem se na tento počin těšila a zatím musím říct, že nejsem vůbec zklamaná. Seriál je příjemná jednohubka – true crime story na druhou -, kde se ústřední trojice (S. Martin, S. Gomez, M. Short) nadšenců do podcastu již zmiňovaného žánru vlastním zapálením zaplete do vyšetřování vraždy v jejich bytovém komplexu.
Vcelku jednoduchý nápad na zápletku je prolnut sympatickým obsazením a tajemstvím na pozadí každé z jednotlivých postav. Důležitým aspektem je i samotná atmosféra seriálu, která by mohla v mnohém sekundovat hlavním hrdinům. Krátký pilot nastiňuje mnohé (i přesto, že se v něm moc nestalo) a já se nemůžu dočkat, co se v následujících dílech odhalí.

  • ústřední trojice
  • krátká stopáž
  • slow motion scéna ke konci dílu
70 %
Mé hodnocení
WillowPurple

Téma vypadá hodně dobře. Pilot se zatím pouze rozjíždí, ale rozhodně epizoda navnadí na další sledování. Pořád ale nevím, co si o seriálu mám vlastně myslet. Asi to bude chtít sjet celou sérii najednou, to pak ledacos vysvětlí.

Hlavní trojice je dobře zvolená. Všechny tři postavy jsou samotářské, dá se říct, že vedou smutné, možná až depresivní životy. Nejvíce to je vidět na dějové lince Olivera, který hází srandičky na všechny strany, ale pak musí jít požádat syna o peníze. Je to skvěle zahraná dramatická scéna plná emocí, ze které se vám až postaví chloupky na těle, jak je smutná a pro mnohé i pravdivá.

Zvrat v závěru epizody se mi líbil. Vypadá to, že půjde o skvělou volbu pro maraton. Nečekám od toho velkou srdcovku, ale myslím, že mě sledování bude bavit.

  • herecké obsazení
  • dramatické momenty
  • zajímavá záhada
  • ideální pro maraton
  • chybí tomu jiskra, kvůli které bych se nemohla dočkat dalšího dílu
70 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Na tyhle čudlíky nesmíš klikat! 
jesmot

jesmot

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře1zobraz příspěvek
Drunk_Queen

Drunk_Queen

Ve chci vidět už to mám delší dobu, trailer taky vypadá fajn... Až to bude celé venku, mrknu na to :).
před 2 roky
Další články k tématu