5. 7. 2021

Novinka pod lupou: Somos. (Netflix)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Somos.
Žánr krimi, drama, minisérie
Stanice Netflix
Premiéra 30. června 2021
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 51 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Mocný kartel obrátí život lidí z mexického příhraničního města Allende vzhůru nohama a celá situace skončí tragicky. Podle skutečných událostí.

Trailer

A jaký je váš ortel?

Minisérie Somos. z prostředí mexických kartelů a podle skutečných událostí. To mi zní jako lahůdka. Bohužel pilot toho moc neukázal. Zaměřil se převážně na představení postav malého městečka, kde se toho vlastně moc neděje.

Už od prvních sekund se však podaří nastínit tíživou atmosféru, která se plíživě táhne celým dílem, což je důvod proč určitě budu sledovat dál. Očekávám masakr typický pro tuto tématiku a určitě se dočkám, jen by trocha akce neuškodila i v samotném pilotu. Herecké obsazení mi sedlo, nikdo vyloženě nevyčnívá, ale také nikdo pořádně neukázal všechny karty, takže vůbec netuším, kam se dějové linky posunou.

Trochu mě překvapilo, když jsem si seriál rozklikla na Netflixu a uviděla „Tento pořad je : Jemný“. Spíš bych řekla, že je pomalý, ale na druhou stranu to k ději sedí a celkové tempo utíká příjemně.

  • hudební podkres
  • španělština
  • uvěřitelné postavy i prostředí
  • tempo nemusí sedět každému
  • pilot toho moc neukázal
60 %
Mé hodnocení
foruska

Tak tady přemýšlím, jestli se v pilotu vlastně něco stalo. Tak nějak jsem ho pochopila jen jako představení postav, u kterých zatím vůbec netuším, co mají společného. Celý díl byl takový nezáživný. Utekl docela rychle, ale mě na další sledování nenavnadil. Nestalo se zde nic zajímavého ani nečekaného nebo šokujícího, co by upoutalo mou pozornost a donutilo mě pustit si další díl.

Herecké obsazení je v pohodě, nemám k němu po prvním díle ale žádný vztah. Žádná z postav mě nezaujala, nezajímá mě, co se s nimi stane. Nejzábavnější byli asi teenageři a místní fotbal, ale ani zde toho seriál nic moc extra nepředvedl.

Myslím, že se dají najít lepší kartelové seriály. Pokud hledáte tip, vyzkoušejte spíše Queen of the South, to máte sázku na jistotu. Tady rozhodně nejsem přesvědčená, že to stojí za to. A to ani pro fanoušky žánru.

  • docela rychle utíká
  • středoškoláci
  • zatím se nic nestalo
  • nenaláká na další sledování
40 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Magnetky na kliknutí. 
foruska

foruska

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu