24. 10. 2021

Novinka pod lupou: Angela Black (ITV)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Angela Black
Žánr drama
Stanice ITV
Premiéra 10. 10. 2021
Vysílání neděle
Délka pilotu 47 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

Kdo?

O čem to je?

Angelin život vypadá idylicky. Má nádherný dům na předměstí Londýna, dny tráví jako dobrovolnice v domově pro pejsky, má dva úžasné syny a charizmatického, těžce pracujícího manžela Olivera. Pod touto fasádou se však skrývá utrpení – Angela je totiž také obětí domácího násilí.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Tak tohle se zvrtlo z klasického dramatu v napínavý thriller poměrně rychle. Jsem nadšená, těším se na zbylé epizody a až uvidím, jak si hlavní hrdinka dokáže poradit se svým zlodušským manželem.

Hned na začátku se dozvíme, jak brutální život s takovým člověkem žena má. Je to věčná otázka, proč někteří ve vztahu snáší psychické a fyzické násilí a neopustí partnera dlouhé roky. Ale myslím, že na to neexistuje jednoduché pravidlo. I zde v příběhu to hrdinka trošku rozvádí a odůvodňuje a upřímně, i když jsem nic podobného nezažila, dokážu pochopit, že to musí být neskutečně těžké rozhodování, zvlášť když s tím člověkem máte děti.

Každopádně od tohoto tématu jsme se rychle dostali až k tajným plánům na rozvod a intriky ohledně sebrání dětí matce. A aby toho nebylo málo, nakonec je možná v ohrožení i samotný hrdinčin život, protože surový manžel se nezastaví před ničím, aby ji naprosto zničil.

Podobné thrillery si vždy dokážou získat mou plnou pozornost. Herecké obsazení je vybráno na jedničku, příběh upoutá a navnadí na další epizody. Předpokládám, že jde o uzavřenou minisérii, takže se dočkáme poměrně rychle zakončení a vyústění tohoto zamotaného příběhu. Jsem moc zvědavá, jak to dopadne.

  • herecké obsazení
  • poutavý příběh
  • navnadí na další sledování
80 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Copak asi dělají tyto tlačítka? 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře1zobraz příspěvek
ragelly

ragelly

Dokoukáno. Nakonec dávám lehce nadprůměrné hodnocení 60 %, rozhodně už jsem viděla lepší a napínavější...
před 2 roky
Další články k tématu