6. 12. 2021

Novinka pod lupou: Harlem (Amazon)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Harlem
Žánr komedie
Stanice Amazon
Premiéra 3. 12. 2021
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 35 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Seriál sleduje životy čtyř černých žen, kamarádek z vysokoškolských studií na NYU, které se snaží navigovat mezi sexem, vztahy a dosažením svých snů.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Přísahala bych, že jsem na tohle už letos jednou koukala. Tímto narážím na seriál Run the World, který byl v podstatě to stejné co Harlem, ale mnohem lepší. Obojí se odehrává v Harlemu (přičemž tady si ani nedali práci s názvem) a obojí je o partě 4 černošek, které se schází převážně u alkoholu, povídají si prvně strašně o dominanci žen, ale stejně vždycky skončí u řešení chlapů a sexu. I ten příběh hlavní hlavní hrdinky (tam Ella, tady Camille) byl jak přes kopírák – obě se rozešly s borcem, který se náhodou zrovna zase objevil, a ony na něj narazí (a do budoucna předpokládám, že narážet budou, dokud si zase něco nezačnou).

Run the World jsem přirovnala k černošskému Sexu ve městě a bohužel mě to napadá i tady. Bohužel proto, že tady ty postavy byly neskutečně o ničem a přijde mi jako znehodnocení SATC to k tomu vůbec přirovnávat. Vlastně tím trochu urážím i to Run the World, které mělo za mě aspoň nějakou tu rom-com notu, kterou jsem marně očekávala i zde, a koukatelné příběhy. Tady mě vůbec nezajímá, co se komu přihodí a jak to dopadne.

Celá myšlenka tohohle byla jedna otravná chyba. Mám silné feministické cítění, ale jestli tohle mělo mít nějakou slušnou girl power hodnotu, kterou mi to mělo předat, tak to se nepovedlo. Spíš jsem z toho cítila něco, proti čemu se bráním, a to myšlence ženy > muži. Pointa je v ženy = muži. Achjo, za mě tohle fakticky ne, a pokud chcete něco v podobném duchu, milionkrát raději zkuste Run the World, a to přesto, že ani to nebyla žádná hitparáda.

  • je to krátké a uteklo to rychle
  • postavy a jejich příběhy
  • vadila mi celková myšlenka
  • levná kopie Run the World
30 %
Mé hodnocení
Olivia Caroline Jones

Tohle už je letos druhý seriál, který se snaží kopírovat úspěch Sexu ve městě s tím rozdílem, že jde o skupinku čtyř černošských kamarádek. První byl Run the World a upřímně, nedokážu vám říct jediný rozdíl mezi pilotem Harlemu a pilotem Run the World (a ostatně ani Sex and the City).

Kouká se na to dobře. Je to plné sexu, silných samostatných žen a kamarádství bez hranic – tyhle ženské se baví o všem, co vás jen napadne, žádné téma z osobního života není tabu. Na druhou stranu to nenabízí nic, kvůli čemu byste netrpělivě čekali na každý další díl.

Hlavní hrdinky jsou sympatické. Samozřejmě splňují všechny potřebné kvóty, ale to je obecně podmínka každého seriálu posledních let. Celkově pilot hodnotím pozitivně, trefuje se mi do žánru a první díl mě bavil. Nápadité byly krátké flashbacky do minulosti, které osvětlovaly některé dialogy, abychom jako diváci byli rychle v obraze. Žádné zbytečné zdržování, hned přímo k věci, to se mi líbí. Pilot utekl jako voda a v budoucnu plánuju dát šanci i dalším epizodám.

  • pohodová atmosféra
  • sympatické hrdinky
  • krátké flasbacky
  • kopie Sexu ve městě a Run the World
70 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Já rád sdílím, on rád sdílí, ty rád sdílíš! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře1zobraz příspěvek
sandokan555

sandokan555

Cierne flandre sa rozplyvaju nad ciernym borcom, .. doslovne nie feministicke ale to ako pudovo a menej...
před 2 roky
Další články k tématu