6. 11. 2021

Novinka pod lupou: Showtrial (BBC)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Showtrial
Žánr drama, minisérie, krimi
Stanice BBC One
Premiéra 31. 10. 2021
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 57 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Talitha je dcerou bohatého pozemkového developera, se kterým však nemá dobré vztahy. Hrdinka je obviněna z plánování vraždy své spolužačky Hannah. Během soudního procesu se dostane obviněná i oběť a celé jejich rodiny do centra mediální bouře. Do celé kauzy vstoupí také Cleo Roberts, právnička, která měla službu v noci Talithina zatčení. Hrdinka odmítá pomoc svého otce a požádá Cleo, aby vedla její proces proti obžalobě, která cílí na hrdinčino pohlaví a sociální privilegium. Od zatčení až po výsledný verdikt bojuje Cleo s žalobci, aby nás přesvědčili, kde se skrývá pravda o Talithe. Je to pouze obětní beránek, nebo se za maskou skrývá chladnokrevná vražedkyně?

Trailer

A jaký je náš ortel?

Pravá britská kriminálka se vším, co k tomu patří. Po prvním díle jsem nadšená a těším se, až si pustím další epizody. Moc se mi líbí serializovaný příběh, střípky z budoucnosti (soudního procesu), že nevíme, co se ve skutečnosti stalo, no a samozřejmě taky míchání krimi s právničinou.

Hlavní hrdinka je poněkud zvláštní. Nemůžu říct, že by mi sedla, vypadá jako namyšlená fiflena, které bylo vždy všechno strkáno pod nos a jen z rozmaru se snaží osvobodit od bohatého tatínka, ale ve skrytu duše ví, že se na jeho konexe může vždy spolehnout.

Na druhou stranu si nemyslím, že je hrdinka opravdu pachatelkou. Možná že jo, možná že se v průběhu vyšetřování ukáže, že nás celou dobu vodila za nos. Zatím si ale myslím, že je nevinná.

Jediné, co mi na pilotu vadilo, byla scéna nalezení těla. Celou dobu jsem čekala na ten hrůzný pohled, kdy nám ukážou zohavené zavražděné tělo, abychom si naplno dokreslili obrázek o tom, jak brutální pachatel musel být. Ve výsledku jsme viděli všechny věci okolo (spacák, činku, popelnici…), ale tělo zůstalo mimo záři reflektorů, pouze se na něj odkazovalo mezi řečí, což mě zamrzelo.

Jinak ale paráda, jsem zvědavá, jak tohle dopadne.

  • poutavý příběh
  • dokáže nalákat na další epizody
  • míchání krimi a právničiny
  • krimi případ bez zobrazeného těla
80 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Kdo nelikuje není SerialZoňák! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře1zobraz příspěvek
ragelly

ragelly

Přesně tento typ seriálů nesnáším. Když celou sérii čekáte na to, abyste zjistili, jak to celé bylo, abyste...
před 2 roky
Další články k tématu