10. 12. 2021

Novinka pod lupou: And Just Like That... (HBO Max)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název And Just Like That… (A jak to bylo dál)
Žánr drama, romantický, komedie
Stanice HBO Max
Premiéra 8. 12. 2021
Vysílání středa
Délka pilotu 45 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Revival populárního seriálu Sex ve městě. Minisérie sleduje Carrie, Charlotte a Mirandu, tři kamarádky, které se i po padesátce snaží v New Yorku vypořádat s náročnými tématy jako láska a přátelství.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Miluju Sex ve městě, miluju i ty 2 navazující filmy, ačkoliv tak vychvalované nebyly, ale pokračování – bez Samanthy – jsem nepotřebovala ani já. Hned v prvních 3 minutách uslyšíte odpovědi na 2 nejčastější otázky: kde je Samantha a proč není Miranda zrzka. Taky v první minutě a půl uslyšíte 2 narážky na pandemii, kterou oni tam v NYC už očividně uzavřeli jako hotovou věc.

To, že už jsou naše hlavní hrdinky řekněme dámy v letech, k tomu není nutno nic dodávat. Mě spíš překvapilo, že vypadají pořád dobře, trochu upraveně žejo, ale dobře (hlavně Carrie vypadá furt stejně, ona totiž takhle vypadala už ve 30). Já však nejvíc čučela na ty jejich děti. Teď se cítím fakt stará. Brady má sex, hodně sexu, a Lily a Rose jsou tak velké! Další obrovské plus jde ke Stanfordovi a Anthonymu, jsem fakt ráda, že se stihli objevit oba, k Harrymu, Steveovi a všem dalším známým tvářím, které se tam mihly a mihnou. Už se těším na Aidana.

Opravdu mě zajímalo, co si k té absenci Samanthy vymyslí, a moc se teda nepřemohli. Když potom Carrie a Miranda řešily, že se jim neozvala a tak, tak mi přišlo, jako kdyby mluvily přímo o Kim Cattrall. Samantha a vibe její postavy tam moc chyběl, tady není o čem. Moje nejoblíbenější však vždycky byla Miranda – a nedocenění Miranda se Stevem -, takže já jsem byla neskutečně ráda hlavně za ně.

Čekala jsem mnohem větší průser. Vzniknout to vůbec nemuselo, to ne, ale když už jo, nakonec jsem si to i užila. Většinou to bylo jako koukat na starý dobrý Sex ve městě, jako návrat po dlouhé době domů. Až na ten fakt, na to jediné, co mi tam tak vadilo, jak moc se tam snažili naprat ty “moderní trable”, aby to bylo aktuální. Já chápu, že to museli udělat, aby lidi neměli kecy, takže jsem to očekávala, ale působilo to neskutečně zbytečně natlačené na sílu. Jen doufám, že se budou držet pouze minisérie, protože pak už by toho bylo MOC moc.

A ten konec? Už když jsem četla, že se tam ta postava nakonec ukáže, měla jsem z toho stejný – divný – pocit, jako když jsem zjistila, že se Meryl Streep ukáže ve dvojce Mamma Mia: Here We Go Again. Takže jsem to jednoduše čekala. Čekala a jakmile Lily ke konci spustila na klavír, bylo vymalováno. Nemůžu říct, že to byl zrovna můj oblíbenec, fakt nebyl, spíš bych ho zařadila někam na opačný konec žebříčku mých favoritů, ale přesto si teď jdu prosím pěkně pobrečet u epizody č. 2.

  • prostě Sex ve městě a nostalgie
  • Miranda!
  • návrat ke starým postavám – Steve, Harry, Stanford s Anthonym
  • čekala jsem totální průšvih, který se naštěstí nekonal
  • na sílu natlačené nové postavy, témata, snaha to strašně zmodernizovat
  • kdybych nemilovala původní SATC, nebavilo by mě to ani smykem
  • Samantha tam prostě chybí
80 %
Mé hodnocení
Olivia Caroline Jones

Hned od prvních minut jsem byla moc ráda za to, že Sex ve městě pokračuje novým seriálem s novým názvem. Když sledujete ty ženské, které bývaly posedlé sexem, jak si všechny tři ke čtení menu v restauraci nasazují brýle a vypráví si o svých dětech, tak ten původní název už není až zas tak trefný.

Druhá poznámka se týká Samanthy. Líbilo se mi, že si v prvním díle našli čas, aby Samanthu zmínili a vysvětlili, proč s kamarádkami není. Ignorace by podle mě byla mnohem horší, takhle máme vysvětlení, které je možná trošku extrémní, ale na druhou stranu mi k Samantě a její povaze dokonale sedí, takže za mě spokojenost.

Sex ve městě jsem sjela maratonem asi před deseti lety na koleji na výšce, je neskutečné, jak ten čas letí! Když oznámili revival, byla jsem nadšená. Jasně, hrdinkám už není třicet, už jsou ve svém životě úplně někde jinde než na začátku původního seriálu. Ale to nevadí.

Co mě totálně rozhodilo, byla neskutečná snaha naházet do seriálu všechny moderní věci. Přišlo mi to splácané páté přes deváté jen proto, aby si seriál odškrtl všechna moderní políčka. Skvěle to shrnuje hláška Mirandy: „Asi jsem se tak bála, že v téhle atmosféře řeknu něco špatně, že jsem řekla špatně úplně všechno.“

OK. Jsem na konci prvního dílu a musím hodně zhluboka dýchat, abych nevybuchla vzteky. Proč? PROČ? Proč mají všechny seriály tendenci to ve výsledku totálně pos*at?! Teď jsem vážně naštvaná (a ubrečená).

  • oblíbené postavy se vůbec nezměnily
  • New York, móda, šatník Carrie
  • pohodová atmosféra
  • přehnaně moderní
  • konec pilotní epizody
70 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak nás motivuj sdílením! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře6zobraz všech 6 příspěvků
Mr.Ripley

Mr.Ripley

A druhá epizoda tuhle katastrofu jenom cementuje. Postavy se chovají mimou svou původní charakterizaci,...
před 2 roky
Regisx

Regisx

Proč je nenecháte v klidu umřít ? Tohle mi přijde opravdu jako zombiie svět :)
před 2 roky
Tesa.

Tesa.

Mne sa to nepáčilo. Sex v meste je môj obľúbený oddychový seriál. A presne to mi chýbalo. Nadhľad a...
před 2 roky
Další články k tématu