27. 5. 2021

Novinka pod lupou: Run the World (Starz)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Run the World
Žánr komedie
Stanice Starz
Premiéra 16. 5. 2021
Vysílání neděle, 20:30
Délka pilotu 28 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Komedie o skupince černošských nejlepších kamarádek, které pracují, žijí a scházejí se v Harlemu a sní o světové dominanci. Jde o odvážný příběh o přátelství, kde se ženy snaží nejen přežívat, ale také společně vzkvétat.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Snad nikoho neurazím, když tohle nazvu černošským Sexem ve městě. Bylo to to první, co mě napadlo už při pohledu na plakát, při sledování pilotu se mě to drželo a korunu tomu nasadila zmínka Božského. Čtyři kamarádky, z nichž jedna dokonce taky píše, prožívající vztahy, sex a všelijaké další pracovní i osobní radosti a starosti. Samantha je Samantha, ale tady teda bylo už v pilotu nadbytečně více nahoty, než si vybavím snad v celé sérii SATC.

Přemýšlím, jestli jsem někdy v nějakém seriálu s bílými hlavními postavami slyšela tolik narážek na černochy, jako tady padlo komentářů o bílých. Pravděpodobně ne a mrzí mě, že to takhle vidí a že to musí neustále rozebírat. Každou chvilku tam padla připomínka toho, jak je bílí přehlížejí apod. Nežiju v USA, tak bych se k tomu asi raději neměla vyjadřovat, a chápu, že to asi bude docela pointa toho seriálu, ale mě to fakt rušilo a kazilo mi to dojem. Když mě seriál baví, tak je mi jedno, jestli jsou postavy třeba fialové nebo jakékoliv, očekávala jsem více odlehčenosti bez těch neustálých narážek.

Jména si samozřejmě zas nepamatuju, takže jsem si šla k tomuhle názoru hezky otevřít obsazení, a normálně bych přísahala, že některé dámy ani osloveny nebyly, protože mi k nim ta jména vůbec nepasují. Nicméně nejvíc mi sedla Whitney, asi proto, že tu herečku jako jedinou znám, a jsem zvědavá na vývoj jejího svatebního/nes­vatebního příběhu. Hned potom Ella, která je opravdu krásná a sympatická, a až někde za nimi bude Sondi a Renee, které byly na mě asi trošku “až moc”.

Moc nevím, jak hodnotit. Celý pilot byl buď sex, nebo neustálé komentáře připomínající mi, že koukám na černošky, ale v zásadě mě to bavilo. Příběhově nic převratného, taková klasická oddechová rom-com, koukalo se na to dobře a délka (nějakých 27 minut) příjemně rychle utekla. A Amari, ta malá baletka, byla úplně zlatá.

  • Whitney a Ella
  • délka
  • hezká romantická komedie
  • další variace na Sex ve městě, tentokrát z pohledu černošek
  • Sondi a Renee
70 %
Mé hodnocení
Olivia Caroline Jones

Takový černošský Sex ve městě. Docela mi to sedlo, plánuju koukat dál. Líbí se mi postavy, i když občas mám chuť jim dát facku. Iritovala mě ta feministka, která malou holčičku násilím odvedla z baletu, protože si nevzala hnědé, ale růžové cvičky – protože malé černé holčičky musí reprezentovat, takže nemají právo na to, aby měly rády růžovou barvu a nosily na balet růžové cvičky, které jinak nosí bílé baletky.

Ale celkový vibe seriálu mi sednul. Je to moderní, ale nijak ujeté. Vztahy, sex, konverzace, všeho je tu přiměřeně akorát, nic nepřevládá. Na konci se sice udělalo lehce zbytečné drama, které se předpokládám odrazí v celé sérii, ale celkově to žádná dramatická telenovela není.

Určitě budu koukat dál, prostředí je zvolené perfektně, noční život seriálu sedí, stejně jako hudba, kostýmy, make-up a všechno okolo.

  • příjemná atmosféra
  • dobře se na to kouká
  • občas se vám z chování postav protočí panenky
70 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Já rád sdílím, on rád sdílí, ty rád sdílíš! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře1zobraz příspěvek
_-0-_

_-0-_

IMDb 4,8/10 (May 30, 2021).
před 2 roky
Další články k tématu