21. 8. 2021

Novinka pod lupou: Brand New Cherry Flavor (Netflix)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Brand New Cherry Flavor (Pomsta s chutí třešní)
Žánr minisérie, drama, thriller, psychologický, mysteriózní
Stanice Netflix
Premiéra 13. 8. 2021
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 51 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

Kdo?

Tvůrci Todd Grimson (předloha)
Hrají Rosa Salazar, Eric Lange, Catherine Keener, Jeff Ward, Manny Jacinto

O čem to je?

Lisa Nova je talentovaná filmová režisérka, která se v 90. letech vydá na náročnou a mysl utvářející cestu z Beverly Hills do lesů v Brazílii, kde na ni čeká nadpřirozená pomsta. Lisa je jako Alenka v Říši divů, jen místo králičí nory prolézá halucinogenní cestou plnou sexu, magie, pomsty… a koťátek.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Nikdy jsem nebyla velkým fanouškem psychologických a surrealistických filmů/seriálů. Mám ráda jasně stanovená příběhová pravidla, akci a zřetelné směřování příběhu od začátku ke konci. Psychologická rovina všechny tyto body narušuje a vytváří často umělecká díla, která rozhodně nejsou pro mainstreamové publikum.

Pamatuju si, jak jsem jako malá koukala na Mulholland Drive. Tehdy jsem samozřejmě neměla kapacity k tomu, abych něco tak komplexního pochopila. Asi právě to vedlo k tomu, že jsem dalším podobným dílům nedávala žádnou šanci, což trvá do dnešní doby. Přesto ve mně tato novinka dokázala vyvolat zvědavost. Jsou tu sice momenty („porod“ kočky), které bych raději neviděla, ale s tím jsem tak nějak počítala ještě před začátkem sledování, takže jsem na ně byla psychicky připravená.

Hlavní hrdinka je moc sympatická. Celkově se obsazení povedlo, hodně herců znám z jiných rolí. Po prvním díle zatím není jisté, kdo zde bude mít jakou úlohu, ale ráda se nechám překvapit. Jen se trošku bojím, že se to začne tak šíleně zamotávat, že z toho budu mít nakonec hlavu jako balón a ve výsledku budu odcházet zmatenější než na začátku. To je ale riziko, které musíte podstoupit vždy, když se rozhodnete pustit si podobné dílo.

K čemu to připodobnit? Jak říkám, podobným věcem se většinou vyhýbám, takže nemám velký přehled. Ovšem atmosférou se to docela blíží třeba Twin Peaks. I když to Lynch není, jeho jméno mě při sledování napadlo jako první.

  • není to něco, s čím se setkáváme na každém rohu
  • skvělé herecké obsazení, především hlavní představitelka
  • tak nějak zvráceně vás to nutí koukat dál
  • nečekejte žádný jasně stanovený příběh
  • „porod“ kotěte
60 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak nám o tom dej vědět! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře2zobraz všechny 2 příspěvky
Petyer

Petyer

Mam za sebou celu seriu a napada ma len, ze ujete... 😁 Serial ako taky je fajn, pozeratelny, herci...
před 2 roky
ragelly

ragelly

Dokoukáno, to je ale blbost :D Nakonec snižuju na 30 %, protože pro podobné slátaniny nemám pochopení :D Jo,...
před 2 roky
Další články k tématu