24. 7. 2021

Novinka pod lupou: Power Book III: Raising Kanan (Starz)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Power Book III: Raising Kanan
Žánr drama, krimi, retro
Stanice Starz
Premiéra 18. 7. 2021
Vysílání neděle, 20:00
Délka pilotu 61 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Prequel k seriálu Power. Příběh se odehrává v 90. letech a sleduje mladá léta Kanana Starka.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Fanoušci původního Power jsou určitě v sedmém nebi. Pět nebo kolik spin-offů z tohoto univerza, to se jen tak nevidí. Tentokrát se nám představil třetí Power, který se odehrává v 90. letech a sleduje mládí a dospívání Kanana.

Já jsem původní seriál zatím neviděla, takže pro mě jsou všechny tyto postavy nové a neokoukané. Myslím ale, že to vůbec nevadí. Sice mi v hlavě nenaskakují stejné spojitosti jako těm, kteří Power viděli, ale i tak se v této novince dá bez větších problémů vyznat. Nemusíte řešit, kdo je kdo, stačí se jen soustředit na příběh, i když nevíte, co se z těchto postav nakonec vyklube.

Když tak nad tím přemýšlím, možná je to přece jen nevýhoda. Takhle je tu riziko, že tvůrci v Book III nevysvětlí všechno tak detailně, jak by to udělali bez původního seriálu, a to jen proto, že už se to třeba řešilo dříve a fanoušci mají hned jasno, zatímco noví diváci se lehce ztrácí. Ale zatím tam nic podobného nebylo, tedy kromě toho, když voicover dospělého Kanana říkal něco ve smyslu, že už víme, jak to s ním dopadlo, ale já nevím osobně nic (moc).

Zatím nevím, jestli si dám někdy v budoucnu všechny Power seriály v jednom obřím maratonu. Původní seriál v plánu mám, ale tato pokračování, kterých má být snad pět nebo šest, jsou možná trošku nad rámec, minimálně pokud by se Power nezařadil mezi velké srdcovky, což zatím nepředpokládám.

  • retro zasazení do 90. let
  • mládí hrdiny, kterého fanoušci důvěrně znají
  • voicover dospělého Kanana
  • seriál hlavně pro fanoušky původního seriálu
  • pro neznalce až tolik nenabízí
  • neutkví v paměti
60 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak nás motivuj sdílením! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře2zobraz všechny 2 příspěvky
Drunk_Queen

Drunk_Queen

Ten pán na hlavní fotce není 50 Cent???
před 2 roky
sonkad

sonkad

Je, on hral práve dospelého Kanana v pôvodnom Power. Inak mne sa pôvodný seriál páčil, ale zo...
před 2 roky
Další články k tématu