31. 8. 2021

Novinka pod lupou: Nemocnica (JOJ)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Nemocnica
Žánr lékařský drama
Stanice JOJ
Premiéra 24.8.2021
Vysílání úterý
Délka pilotu 41 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

V lékařském prostředí Nemocnice sv. Martina nechybí kromě napětí také hádky, smích a pláč. Když jsou ale skleněné dveře příjmu rozraženy záchranáři vezoucími nové pacienty, všechny city musejí stranou.

Trailer

A jaký je váš ortel?

Nečekala jsem nic a jsem popravdě příjemně překvapená. Samozřejmě se nejedná o žádný převratný seriál. Musíte počítat s tím, že jde o klasickou soapku a víc než lékařské případy, se tu řeší milostný život personálu, ale tak nějak to funguje.

Na československém poli máme takových seriálů už bezpočet, ale musím říct, že tenhle se řadí do nadprůměru svého žánru. Když to například srovnám s Anatomií života, tak tady má každý lékař opravdu svou specializaci, které se drží, a není to vysloveně mišmaš. I když pravda, občas se najdou na první pohled špatné postupy, které odhalí i prostý laik. Ale to je tak vždycky.

Velké plus vidím v hereckém obsazení, kde není vysloveně slabého kousku. Máme tu doktora před důchodem, který dělá mentora, dva čisté nováčky, zaběhlé doktory a doktorky, zdravotní sestry… Charaktery jsou jasně načrtnuté a svým hereckým představitelům sedí. A i když nějaký ten dialog zašustí papírem, tak si s tím zvládají hravě poradit.

Baví mě soundtrack, protože ten je vykradený z Grey's anatomy, takže si můžete udělat pomyslné bingo a odškrtávat si to. Ale k seriálu to sedí, takže proč ne.

Pokud hledáte něco, u čeho si budete moci odpočinout a nepřemýšlet, tak směle do toho. Já se asi budu taky dívat dále, protože něco na vypnutí je potřeba.

  • příjemné herecké obsazení
  • děj a dialogy mají hlavu a patu
  • typická soapka
  • zpomalené záběry
  • nesmyslné lékařské postupy
50 %
Mé hodnocení
litllewitch

Docela příjemný lékařský seriál. Samozřejmě je to šílená soapka, ale která lékařina není, že. Příběh se zhruba z poloviny soustředí na případy pacientů a z poloviny na soukromé (a velmi dramatické) životy personálu nemocnice. Prostě takoví slovenští Chirurgové.

Hudební podkres byl hodně výrazný, ale sednul mi. Byl jasně zvolený tak, aby hrál na city diváka a pomohl daným scénám být ještě emotivnější, což ještě víc posunuje novinku směrem k soap operám. Toho doktora-podvodníka, co pracuje s manželkou i milenkou, si taky mohli odpustit. Jako by nestačilo představit celou tu velkou skupinu postav a ukázat nějaké srdceryvné případy.

Postavy jsou docela příjemné. Je jich tu hodně, ale nenašla jsem nikoho, kdo by mi extra vadil, ani na první pohled okatí záporáci. Herci hrají v mezích scénáře dobře, nikdo nepůsobí jako pěst na oko. Vlastně moment, teď jsem si vzpomněla, jak hrozná postava je mladý internista, kterému nejde o kolegy ani pacienty, ale jen o to, aby byl nejlepší pod sluncem. Ten jeho debilní úsměv jsem měla celou dobu chuť vyrazit pěstí, takže ano, jedna postava mi tu žlučí hnula. Očividně jsem ho po odsledování raději úplně vytěsnila z hlavy, takže jsem si na něj vzpomněla až později. Další důkaz, že tady asi nepůjde ani tak o různorodé případy, jako spíš o drama mezi personálem. Škoda.

Ale epizoda mi utekla rychle a celkově převládají pozitivní pocity. Dál koukat nebudu, ale do druhé Ordinace to má zatím ještě daleko.

  • hudební podkres
  • herci
  • až příliš dramatu
  • nový internista
60 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Kdo nesdílí není Čech! 
litllewitch

litllewitch

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře1zobraz příspěvek
magdalena meggi

magdalena meggi

Nemocnica jojka Family☺☺☺☺☺☺
před 19 týdny
Další články k tématu