16. 8. 2021

Novinka pod lupou: Fantasy Island (Fox)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Fantasy Island
Žánr drama/fantasy
Stanice Fox
Premiéra 10.8.2021
Vysílání úterý
Délka pilotu 43 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

Kdo?

Tvůrci Gene Levitt, Elizabeth Craft, Sarah Fain
Hrají Roselyn Sanchez, Kiara Barnes, John Gabriel Rodriguez

O čem to je?

Moderní verze stejnojmenného seriálu, který se řadí k televizním klasikám. Příběh o skupince lidí žijících na ostrově, kam každý týden přijíždí noví hosté. Každý díl vypráví emotivní a provokativní příběhy o lidech, které pohání touha, ovšem nakonec najdou osvícení v magickém realismu Fantasy Islandu.

Trailer

A jaký je váš ortel?

Narovinu, šel jsem do neznáma a jsem naprosto spokojený. Roselyn Sánchez tu úplně září, role jí pasuje, až mám pocit, že byla psána přímo pro ni. Myslím, že hodně přispívá k tomu dobrému pocitu z pilotu, snad to vydrží i u dalších dílů.

V úvodu jsem úplně nevěděl, co se děje, ale pak jsme se přesunuli na ostrov a já byl spokojený. Příběh Ruby a Mela byl neskutečně krásný, byl jsem do něj úplně ponořen a od začátku jsem si pochvaloval tu příjemnou atmosféru, kdy najednou zmizely veškeré starosti, já jsem mohl vypnout a užívat si společně s dvojicí ostrova. Byla tu sice těžká témata, ale i tak to působilo bezstarostně a hlavně krásně, toto se tvůrcům a scenáristům moc povedlo. Dokonce jsem měl chvílemi slzy v očích, jak moc jsem příběh prožíval a soucítil s těžkými volbami Mela a Ruby. Hezký konec.

Na druhé straně je ale Christine, která způsobila, že pilot nedostane 100 %. Nějak mě vůbec nebavilo to tempo, atmosféra, možná to chtělo víc emocionálně než jen použít rozbitého džbánu, možná taky kdyby dostal příběh šanci v samostatné epizodě a měl tak víc prostoru, zase by to bylo lepší. Takto mě to trochu zklamalo a přišlo mi, že to díl spíš dusí. I když se z toho dalo vykřesat víc.

Každopádně já jsem nadšený a těším se, že se každý týden budu za Elenou vracet s novými návštěvníky ostrova. A málem bych zapomněl, díl měl moc hezkou hudbu, ta taky hodně u příběhu Akuda přispěla té příjemné atmosféře.

  • Roselyn Sánchez
  • příběh Ruby a Mela
  • krásná hudba
  • bezstarostnost
  • zpracování příběhu Christine
90 %
Mé hodnocení
jesmot

Takový divnoseriál. Spousta scén mě překvapila s negativním podtónem, spousta byla překvapivě super. Nejvíc mě vytáčela mladá Ruby a fakt, že zrovna ona tam očividně bude odteď regulérně. Její představitelka mi opravdu nesedla. Naopak postava kapitána i Roselyn Sanchez mě bavila (bez shipu v seriálu ani ránu! :D), stejně jako krásné lokace a očekávání, co všechno se sakra ještě přihodí a co všechno vymyslí.

Jinak si nejsem jistá, jestli to bylo bizarní tak akorát, či to bylo až přehnané. Taky si myslím, že ani tenhle styl case-a-week mi moc nesedl. Sice jsem zvědavá, jaké osobnosti se ještě objeví (třeba manželé Annable), ale nepřesvědčilo mě to natolik, abych se každý týden těšila na novou epizodu. Mohlo to být lepší, mohlo to být horší, těžko říct. Nebo jsem se taky mohla kouknout na trailer a zjistit, do čeho přesně jdu.

Rozhodně doporučuju zkusit aspoň ten pilot, protože své nadšence si to jistě najde. Já tomu dám ještě pár dílů a pak uvidím, jestli to za to stojí nebo ne. Pilot mě vlastně bavil, utekl rychle, ale nejedná se o nic převratného ani nějak extra zapamatovatelného. Kromě teda scény z pig roast, ta byla hustá.

  • kapitán a Roselyn
  • lokace
  • překvapivé momenty
  • divnoseriál na hranici přehnanosti
  • Ruby
  • case-a-week typ seriálu
60 %
Mé hodnocení
Olivia Caroline Jones

O existenci původního seriálu jsem letmo věděl. Hlavně díky tomu, že loni vyšla horrorová verze ve formátu celovečerního filmu, kterou jsem však neviděl a tak nemůžu vlastně s ničím pořádně srovnávat, jediné co můžu říct je, že hlavní obsazení filmu bylo rozhodně v seriálovém světě známější, jelikož se v něm objevily Lucy Hale a Maggie Q.

Co se týče samotného seriálu a jeho pilotní epizody, tak jsme se dočkali dvou příběhů, prvním z nich je příběh zvaný „Hungry Christine,“ který mě moc neoslovil, ale rozhodně na této části pilotu něco bylo a to, že Fantasy Island se nebojí trošku horrorovější tough love.

Za to druhá dějová linka „Hungry Christine“ byla o něco zajímavější, rozhodně by mohla potěšit nějaké zdejší queer uživatele a nejen ty. Toto téma mi občas přijde trošičku „tlačené na pilu“ a ze začátku mi přišlo, že je tomu tak i zde, ale pak se to v příběhu našlo, což vedlo k malému, ale docela zajímavému zvratu na konci epizody.

Upřímně pořád uvažuji, jestli se seriálem pokračovat nebo ne. Bylo to zajímavé, ale nic extra. Ještě uvidím, zatím tomu dám asi 6 z 10 a teď si jdu vyhledat, jak je to vlastně s právy na tuhle značku.

  • horrorovější tough love
  • příběhová linka: Mel Loves Ruby
  • zvrat na konci
  • příběhová linka: Hungry Christine
  • nic extra
60 %
Mé hodnocení
Micuda98

Když jsem začala koukat na pilot, tak jsem si chvíli říkala, proč že jsem si to vůbec dávala do watchlistu. A tento pocit přetrval i po dokoukání. Tohle není dobře napsaný seriál a koneckonců ani zahraný, ale to se hercům ani nedá moc vyčítat, protože prakticky nemají co hrát.

V prostředí luxusního resortu, který vládne blíže nespecifikovanými nadpřirozenými schopnostmi, si mají hosté něco přát a ostrov jim jejich přání splní. Jen ne vždy podle jejich představ. Dostáváme se tak do prostředí iluzí, které jsou leckdy manipulativní a nezdravé a jen těžko se mi věří, že by po takových zážitcích někdo majitele resortu nežaloval. V hned prvním případě moderátorky, která trpí poruchou příjmu potravy, zjistíte, že scénáristi si řešení hodně zjednodušili, aniž by se obtěžovali zapojit mozek. Ne, takhle to fakt nefunguje. Čpí z toho snaha publikum šokovat. A já jsem byla popravdě spíš znechucena.

Jak jsem zmínila už výše, tak hercům se nedostane většího hereckého prostoru. Scénář je fádní až trapný a značně emočně plochý. Nedostanete jakýkoliv důvod, abyste si zaměstnance resortu oblíbili. Vlastně se o nich ani nic moc nedozvíte, což je dost zásadní problém, protože takhle jsou dost nesympatičtí. Obzvláště ředitelka resortu je na ránu. Možná je to formátem case of the week, ale ten tu není vysloveně na škodu. Kdyby se celá série zabývala těmi samými hosty, tak by se seriál hodně rychle vyčerpal.

Jediné, co si tak můžete užívat, je prostředí ostrova, které je vskutku velmi líbivé. Dostane se vám spousty záběrů na moře, les, vodopád… Kouká se na to moc hezky. Bohužel to ale celou epizodu neutáhne.

Za mě je to teda hodně velká trefa vedle. Možná se ještě podívám na druhou epizodu, ale pochybuju, že bych měla chuť pokračovat. Drama pro drama není zkrátka pro mě.

  • Formát case of the week
  • Prostředí exotického ostrova
  • Nesympatické obsazení
  • Scénář
  • Emoční plochost
30 %
Mé hodnocení
litllewitch

Hodně zvláštní seriál. Původní předlohu neznám, takže jsem vůbec netušila, do čeho jdu. První třetina epizody se mi líbila moc, hlavně proto, že všechno to krásně vypadající jídlo by byl i pro mě splněný sen :-)

Druhá třetina už přešla z mile zvláštní atmosféry na totálně divnou. Ani ne tak u příběhu páru, ten se vyvíjel celkem očekávatelně. Ale moderátorka a její fantazie a duševní vzpomínkové horory, to bylo opravdu divné, jinak se to popsat nedá. Všechno to završilo opékání nevlastního otce, který měl dokonce i jablíčko v puse. Řekněme, že jsem ráda, že se to vysílá na Foxu, který nemůže ukazovat žádné explicitní scény, takže i tato se obešla jen s malým náznakem, aniž bychom skutečně byli nuceni sledovat, co se za ten večer odehrálo.

Závěr už pak hrál čistě na city, to se dalo očekávat. Celkově kdybych měla připodobnit, tak bych řekla, že tohle vypadá docela jako Room 104 od HBO. Je to mnohdy divné, občas lehce nadpřirozené, v každém díle nás čekají nové postavy. Jen to asi nebude až tak lítat mezi žánry, spíše se to bude držet roviny odlehčeného dramatu, alespoň si to myslím. Dalším dílům šanci dám, uvidíme, jestli budou trošku normálnější, nebo posunou laťku divnosti ještě někam dál.

  • antologie
  • exotické luxusní prostředí
  • celý koncept splnění vašich největších přání
  • velká míra divnosti
70 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak šiř tuto zprávu do světa! 
litllewitch

litllewitch

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře5zobraz všech 5 příspěvků
jesmot

jesmot

S tím naprosto souhlasím, působilo to tak nějak lacině. Jinak hodnocení ostatních je pro mě trochu...
před 2 roky
Petyer

Petyer

Ja som viac menej spokojny s pilotom, ale stale vo mne rezonuje pocit, ze mi tam nieco chybalo, mozno...
před 2 roky
litllewitch

litllewitch

Díky! Jsem ráda, že nejsem jediná, kdo to tak vidí.
před 2 roky
Další články k tématu