7. 3. 2021

Novinka pod lupou: Pacific Rim: The Black (Netflix)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Pacific Rim: The Black (Pacific Rim: Země nikoho)
Žánr anime
Stanice Netflix
Premiéra 4. 3. 2021
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 28 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

Kdo?

O čem to je?

Dospívající chlapec se svou mladší sestrou hledají své rodiče. K tomu používají obrovskou mobilní zbraň, která je známá jako Jaeger. Anime seriál vychází z filmu Pacific Rim.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Nebudu vám lhát, bála jsem se do toho jít. Odkládala jsem to asi tři dny, ale jelikož je teď takové menší novinkové sucho, takže už to chce vydat.

Nakonec ten půlhodinový pilot docela utekl. Na začátku jsem měla strach, jak tohle přežiju, protože už dost těžko rozdýchávám animáky, takže anime je pro mě velké červené alarmující světlo. Když pominu, že se mi animace vůbec nelíbí, tak příběhově to šlo. Neznám předlohu, nemůžu porovnávat, ale první díl docela dobře nastíní, o co jde, abyste se v příběhu orientovali. I tak si ale nemůžu pomoct, kdyby šlo o klasický hraný seriál, mohla z toho být pecka.

Na začátku jsem si říkala, že tohle je nová verze Strážců vesmíru, a ten pocit mě neopustil celou dobu sledování. Je to v podstatě to stejné, jen s tím rozdílem, že tady všichni umírají a hrdinové nežijí běžné životy teenagerů v době, kdy nebojují proti monstrům. Když se ale proti nepřátelům postaví, je to opravdu kopie – velký bojující stroj, který ovládají piloti, kteří jak se pohnou, tak se pohne i celý obří robot. A monstra padají poražená k zemi.

Budu sledovat dál? Ani náhodou. Svůj čas budu věnovat hraným seriálům, které ocením mnohem více. Jak ale říkám, až jsem sama překvapená, že mě sledování vlastně vůbec nebolelo.

  • rychle utíká
  • zábavný příběh
  • otravné postavy
  • hraná verze by tomu slušela více
60 %
Mé hodnocení
ragelly

Byl jsem trochu zbabělý a tento pilot si pustil v angličtině, a ne v japonštině.

Osobně jsem viděl pouze původní film Pacific Rim a upřímně, je to skvělé oddechové béčko, u kterého vás ani nenapadne řešit nesmyslnost celé zápletky, při které proti sobě stojí několik desítek metrů vysocí roboti a godziloidní mimozemšťané. O to víc překvapující je fakt, že jde o americký film nezaložený na žádné konkrétní manze.

Z žánru mecha/kaiju jsem vlastně doposud viděl jen jeden film z Neon Genesis Evangelion (celkem líbilo) a Godzillu (nikdy příliš neoslovilo). Proto si nemůžu odpustit poznámku k (prvnímu) filmu, který si z Evangelionu vypůjčuje až okatě. Ale upřímně, vůbec to nevadí.

Pacific Rim: The Black se snaží působit méně béčkově než jeho filmoví předchůdci a to hlavní, co v něm zůstalo, rozvíjí. Minimálně City Kaiju vypadají jako nový přírůstek, který se ještě neobjevil ani ve filmech, ani v knihách a videohrách. Oproti filmům potemněl, není to taková zábavná řežba, kdy obří robot mlátí mezi mrakodrapy lodí obřího ještěra. Naopak, nacházíme se v budoucnosti, ve které Kaiju zvítězili a lidstvo už bojuje jen o přežití.

První díl nabízí v podstatě jen expozici ke zbytku seriálu, a jako takový funguje dobře. Není příliš dlouhý, je místy i vtipný a zároveň i tragický. Pokud měl někdo pocit, že animáky jsou jen pro děti, tento pilot ho vyvede z omylu. A další díly pak na temnotě ještě přidají. Vlastně mi přišlo, že Pacific Rim: The Black je ze všech tří filmovo-seriálových děl této značky nejvážnější.

V podstatě jsem neměl problém s žádným větším aspektem seriálu, a tak ho můžu s klidem doporučit.

  • animace
  • z celého Pacific Rimu nejtemnější dílo
  • vykrádá NGE, i když se Guillermo del Toro všude dušuje, že ne-e
  • pro neznalce filmů může být chvílemi matoucí
70 %
Mé hodnocení
Seraphine313
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak šiř tuto zprávu do světa! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře7zobraz všech 7 příspěvků
frozennort11

frozennort11

jo high-rise vypada ako zajimavejsie anime a ked uz su dojmy z nejakeho anime tak by tam mohol...
před 3 roky
Dadalp1984

Dadalp1984

A neni to nahodou fajn, ja kdyz tyhle jeji recenze ctu tak hned mam jasno, co se nelibi ji, se libi mne...
před 3 roky
Dadalp1984

Dadalp1984

Ja stebou souhlasim, nemam rad anime a proto se na to nepodivam i presto ze jsem fanousek obou...
před 3 roky
Další články k tématu