16. 1. 2021

Novinka pod lupou: Hlava medúzy (Česká televize)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Hlava medúzy
Žánr krimi
Stanice Česká televize
Premiéra 11. 1. 2021
Vysílání pondělí, 20:10
Délka pilotu 57 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

Kdo?

Tvůrci Petr Hudský (scénář, námět)
Hrají Jitka Čvančarová, Jiří Dvořák, Petra Bučková, Michal Isteník, Jana Švandová, Jan Vlasák, Karel Heřmánek mladší, Terezie Holá

O čem to je?

Co had, to zločin. Co had, to případ. Čtyřčlenná parta kriminalistů pod vedením cílevědomé policistky Karin vyšetřuje zločiny na jižní Moravě.

Trailer

Z nějakého podivného důvodu ČT trailer nepřichystala, tak alespoň reportáž.

A jaký je náš ortel?

Po těch všech příspěvcích, co jsem na timeline četla, jsem se pilotu hodně obávala. Nakonec to ale nebylo tak tragické, jak to všichni vykreslovali. Prostě taková normální česká kriminálka, kterou Česká televize nabízí jednou, možná dvakrát ročně.

Hned jsem si vzpomněla na Lupina, který má se zdejším prvním díle docela podobnou zápletku, jen bez těch všech mrtvol. Případ sám o sobě byl docela v pohodě, nic, co bychom tu ještě neměli, ale vždycky je fajn, že nedokážete pachatele určit hned od začátku.

Postavy jsou celkem obyčejné, nikdo, koho bych si dlouho pamatovala, protože by mi utkvěl v paměti. Při sledování jsem přemýšlela, jak to je s tou hrdinčinou dcerou. Nejdřív mi přišlo, že to je dítě jejího bráchy, který je ale nějak nemocný, takže si ji do péče vzala ona. Pak to ale zase vypadalo, že otcem je její kolega z policie, jak mu malá dělala ten drsňácký koktejl. Tak nevím.

Linka s bráchou mi přijde nejzajímavější, je to trošku něco jiného, ale zase si myslím, že to na spoustu tradičních diváků českotelevizních seriálů bude možná až trošku silné kafe. Uvidíme, jak si seriál bude stát a jestli se dočkáme i nějakého pokračování.

  • brácha
  • solidní případ
  • nic moc postavy
  • snaha o drsňáctví používáním sprostých slov vyznívá nepřirozeně
60 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak zmáčkni nějakej ten čudlík! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře10zobraz všech 10 příspěvků
_-0-_

_-0-_

ČT je financovaná na základě zákona, který schvaluje celý Parlament, o konkrétní výši poplatků...
před 3 roky
igwar

igwar

Súhlasím, ten koniec bol zaujmavý. Ja som to čakal ešte naivnejšie, že ten nasrdený pomstychtivý pan...
před 3 roky
Jessica Angell

Jessica Angell

Jo taky si myslím..to by bylo moc snadný
před 3 roky
Další články k tématu