30. 9. 2021

Novinka pod lupou: Star Wars: Visions (Disney+)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Star Wars: Visions
Žánr anime
Stanice Disney+
Premiéra 22. 9. 2021
Vysílání středa
Délka pilotu 13 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

Kdo?

Tvůrci
Hrají

O čem to je?

Nejlepší anime tvůrci ukazují svůj pohled na svět Star Wars.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Je to nevšední pohled na vesmír Star Wars, to se musí nechat. Na druhou stranu úplně nevím, jak moc fanoušci ocení něco, co má s Hvězdnými válkami společné v podstatě pouze světelné meče.

Zpracování je nápadité. Líbí se mi, že jde o kratičké minipříběhy, které nijak nenarušují původní koncept, ale kombinují SW s místní kulturou. S tím souvisí nejen samotný příběh, ale také zpracování – SW anime se jen tak nevidí, zvlášť takové, jaké bylo v prvním díle. Jelikož jde o sérii krátkých příběhů, dá se očekávat, že další díly budou mít úplně jiné grafické zpracování, takže diváci se můžou vždy těšit na něco nového a svěžího.

Na druhou stranu si ale nemyslím, že tento seriál nějak extra obohatí SW vesmír. Z minulosti dobře víme, že fanoušky většinou nejvíce zajímají hlavní linky a jejich rozvíjení. U tohoto si nemají na co stěžovat, protože Visions je tak nové a neokoukané, že se to nedá ani s ničím srovnávat, nemůžou říct, jak to tvůrci zmastili :-)

Já dál koukat nebudu. I když oceňuju originalitu a zajímavé pojetí, první díl mě nezaujal. Raději si počkám na nějaký další hraný SW seriál. Co bude následovat dál? Obi-Wan? Už se nám to blíží a očekávání jsou rozhodně vyšší než zde. Tady je poznat, že se jedná pouze o výplňový seriál, než Disney+ nasadí svá velká esa.

  • zajímavé a neokoukané zpracování
  • míchání klasických SW a japonské kultury
  • působí jen jako nudnější výplň času před startem očekávaných SW seriálů
50 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak to dej vědět světu! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu