5. 6. 2021

Novinka pod lupou: Domina (Sky)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Domina
Žánr drama, historický
Stanice Sky One
Premiéra 14. 5. 2021
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 45 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Drama přivádí k životu boje o moc starověkého Říma z jiné perspektivy, té ženské. Oživuje neuvěřitelně skutečné příběhy žen, které vytvořily jednu z nejtrvalejších a fascinujících dynastií všech dob. Příběh sleduje cestu Livie Drusilly od naivní mladé dívky, jejíž svět se rozpadá v důsledku atentátu na Julia Caesara, k nejmocnější a nejvlivnější římské císařovně, poháněné hlubokou touhou pomstít jejího otce a zajistit si moc pro své syny. Livia a její vrstevníci procházejí brutální společností, díky strategii, spiknutím, svádění a vraždění.

Trailer

A jaký je náš ortel?

No, zatím teda úplně nevím, o čem ten seriál má vlastně být. Název a plakátek říká něco úplně jiného než první epizoda. Dál asi koukat nebudu, historické seriály až tak nemusím a tady není nic, co by mě lákalo v pokračování.

Hlavní hrdinka je sympatická. Docela mě překvapilo, že je to jiná herečka než na plakátě. Dívala jsem se na imdb a v prvních dvou dílech hraje mladá, ve zbytku pak starší. Předpokládám, že se potom čas posune dost dopředu a konečně už to o něčem bude, ale kdo ví.

Asi by mi trvalo víc dílů, než bych si zvykla na to, kdo je kdo, protože ta římská jména mi zní všechny úplně stejně. Takže když se tam o někom bavili, vůbec jsem se nechytala.

Jako nebylo to špatné, docela i akce… ale prostě šlo o takový nějaký úvod kdo ví do jakého příběhu, který extra nenalákal na další sledování.

  • sympatická hrdinka
  • zatím nevíme, o co půjde
  • úvod nenalákal na další sledování
50 %
Mé hodnocení
ragelly

Domina je jeden z těch seriálů, o kterých netušíte, že jsou v produkci, a když na vás vykouknou, tak jste mile překvapeni tím, že vůbec existují.

Nejprve jsem myslel, že sleduji nějakou další iteraci Říma, ale postupem času mi došlo, že jde spíš o Hru o trůny z římské říše. V pilotu totiž dostaneme hlavně představení jednotlivých rodin, jejich prokřížení, rychlá vzplanutí vztahů, spoustu smrti a dva časové skoky. Jestli toto nikomu nepřipomíná Hru o trůny, tak nevím.

Přitom ale Domina nemá vůbec špatný pilot. Chvíli se sice budete ztrácet mezi těmi všemi římskými jmény (a nezkoušejte si hledat reálné postavy, zjistíte, že Gaius Julius bylo asi tak časté jméno jako Pepa Novák), ale jako pilot splňuje tento díl vše, co potřebujete pro další sledování.

Co na seriálu můžeme ocenit, je kvalita produkce. Kostýmy, interiéry, všechno. Herci jsou také skvělí, Nadia Parks je vybraná skvěle a je jen škoda, že bude vystřídána tak brzy. Liam Cunningham hraje svého klasického moudrého starostlivého otce. Bohužel, Tom Glynn-Carney byl podle mě totální přehmat castingu, protože charisma, které herec vnáší do své role, je v podstatě neexistující. Pokud hledali mladého britského herce, mohli sáhnout po někom, kdo nevypadá, jako by zrovna vylezl z neúspěšného boy-bandu – Jeremy Irvinovi, Jerry Edenovi, Thomasi Lawovi nebo Jacku Lowdenovi. Každý z nich by se na roli mladého Augusta hodil více.

  • produkce
  • Nadia Parkes
  • Tom Glynn-Carney
70 %
Mé hodnocení
Seraphine313
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak šiř tuto zprávu do světa! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře2zobraz všechny 2 příspěvky
Franki

Franki

Zda se, že Sky produkuje serialy které nemjí "pevný řád" nejsem s timto obdobim moc...
před 2 roky
Clear

Clear

Za mě je to teda hrozně napínavé a člověk doufá, aby to dopadlo tak, jak chce, nebo trne, co z toho...
před 2 roky
Další články k tématu