11. 3. 2021

Novinka pod lupou: Caïd (Netflix)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Caïd (Dealer)
Žánr minisérie, drama, akční, thriller
Stanice Netflix (Francie)
Premiéra 10. 3. 2021
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 9 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Franck, režisér hudebních videoklipů, proniká do drsné čtvrti na jihu Francie, aby zde natáčel Tonyho, charismatického, ale nepředvídatelného vůdce drogového gangu, který chce proniknout na rapovou scénu. Pomocí své kamery odhaluje skrytou, ale skutečnou tvář obchodování s drogami, zatímco se ocitá v krvavé válce gangů.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Tak za prvé, délka dílů těchto deset epizod se pohybuje v rozmezí 8–15 minut, takže pokud se rozhodnete do seriálu jít, budete ho mít za dvě hoďky za sebou.

Co se týče samotného pilotu, tak možná už i těch devět minut bylo až až. V podstatě se tady nestane vůbec nic, než jen několik zastrašujících gest a náhodná bezdůvodná střílečka, pravděpodobně započatá zástupcem nějakého rivalského gangu.

Z celé duše nesnáším podobné týpky, kteří si hrají na největší drsňáky. Takové by měli rodiče pořádně seřezat, aby jim vyčistili mozky… a hned by na světě bylo líp. Protože když se zabíjí mezi sebou, tak je mi to jedno, ale bohužel se dost často stává, že to odnese někdo nevinný, kdo je jen ve špatný čas na špatném místě. A to se mi pak otevírá kudla v kapse.

Dál rozhodně koukat neplánuju, i když celý seriál se vejde zhruba do hodiny a čtvrt. Už ten první díl mi hnul žlučí.

  • krátká stopáž
  • prvky dokumentárního stylu se k tomuto tématu hodí
  • chování členů gangu
  • na tohle prostě nemám nervy
20 %
Mé hodnocení
ragelly

Dealer se ani pořádně nepředvede a už je konec. Dost to vypadá jako nějaký poloprofesionální Youtube seriál. Záměrně roztřesená kamera, prostředí, jak když to točí kluci někde před panelákem a z děje toho také moc neuvidíme. Prostě se není čeho chytit a nejspíš vás to donutí koukat dál, i když to nevypadá zrovna dvakrát slibně. To věci z Quibi s podobnou stopáží dokázaly alespoň zaujmout.

  • krátká stopáž
  • v první epizodě se ni neděje
  • roztřesená kamera
  • otravní členové gangu i jejich šéf
20 %
Mé hodnocení
Fruiko
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak si to nenech jen pro sebe! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře1zobraz příspěvek
AislinK

AislinK

Tak asi dobrý pro někoho, kdo si chce procvičit poslech frániny. :D
před 3 roky
Další články k tématu