4. 12. 2021

Novinka pod lupou: True Story (Netflix)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název True Story (Tenhle příběh je pravda)
Žánr drama, minisérie
Stanice Netflix
Premiéra 24. 11. 2021
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 58 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

Kdo?

Tvůrci
Hrají Kevin Hart, Wesley Snipes

O čem to je?

Kevin Hart hraje verzi sebe sama ve fiktivním seriálu, který se točí okolo Kida a jeho staršího bratra Carltona. Hrdina je úspěšný komik, který se na svém turné zastaví i v rodném městečku ve Filadelfii. Po večeru stráveném se svým bratrem si nic nepamatuje, avšak důsledky jeho činů ohrozí vše, co si za život vybudoval.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Upřímně jsem docela v šoku z toho, jak vysoké průměrné hodnocení seriál u nás na webu zatímmá. Pilotní díl mě nudil a rozhodně neplánuju pustit si zbylé epizody.

Dramatická verze Kevina Harta zní na papíře nadějně, ale reálně tady v mých očích těžce selhává. Herec se ze všech sil snaží udržet vážný výraz, ale vypadá, jako by měl zaražené prdíky. Jeho postava je docela tragická, hrdina je očividně v těžké depresi, což u komika není tak úplně vhodné.

Ale to ještě není nic oproti jeho bratrovi. Nechápu, jak by někdo mohl alkoholikovi, který je půl roku střízlivý, vědomě cpát pod nos panáky tvrdého alkoholu a ještě ho nabádat, ať si lokne. Rodina, nerodina, s takovým člověkem byste vůbec neměli být ve styku, natož se od něj pak nechat přemlouvat, ať mu dáte nemalé částky k podnikání.

Postavy mě upřímně vytáčely tak moc, že jsem se ani pořádně nezvládla soustředit na příběh. Když si ho ale zpětně skládám v hlavě, tak mě taky moc neoslňuje. Teoreticky by to měl být thriller, ale chybí mi tam ta hutná napínavá atmosféra. Pokud se tady vůbec snažila být, hodně hluboko zapadla pod nános nudných dialogů a nesympatických postav. Akce na konci mi tak přišla ve výsledku úplně nezajímavá, protože mi bylo jedno, co se s hlavním hrdinou nakonec stane.

  • Kevin Hart se snaží vymanit ze zaškatulkování v komickém světě
  • bohužel se mu to nedaří
  • obě hlavní postavy
  • kvůli nesympatickým postavám je mi jedno, co se s nimi stane
30 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Za každej like dostane autor bonbón! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře2zobraz všechny 2 příspěvky
richardK

richardK

Pilot je skutečně seznamovací, taky jsem neměl chuť to dál sledovat, ale zrovna u tohoto seriálu se to...
před 2 roky
tomkovasylva

tomkovasylva

Ano, pilot byl nejméně zajímavý.
před 2 roky
Další články k tématu