25. 8. 2021

Novinka pod lupou: Nine Perfect Strangers (Hulu)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Nine Perfect Strangers
Žánr thriller/myste­riózní/drama
Stanice Hulu
Premiéra 18.8.2021
Vysílání středa
Délka pilotu 43 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Jde o adaptaci nejnovější knihy od autorky Big Little Lies Liane Moriarty. Příběh se odehrává ve wellness resortu, kam se vydá devět lidí, kteří jsou zničeni stresem města a chtějí se vydat směrem k lepšímu stylu života. Během desetidenního pobytu na ně dohlíží ředitelka Masha, která si dává za cíl změnit jejich unavenou mysl i tělo. Nicméně těchto devět „perfektních“ cizinců nemá ani ponětí, co na ně čeká.

Trailer

A jaký je váš ortel?

Fakt nechápu, že tam nikdo neměl s ničím problém. Já přitom zpochybňovala každý pohled všech těch podivných zaměstnanců již od prvního kroku hostů ven z auta. Zabavení všech telefonů ještě budiž, ale jakmile přišli s tím podepsáním kdovíčeho – aniž by si to ti hosté (nebo aspoň přinejmenším Lars) pořádně prostudovali – a braním krve, to bych se asi otočila na patě a pelášila honem domů. Ale oni nic, hlavně, že tam jsou.

A kdyby to nestačilo, tak po té první session s Nicole Kidman bych zdrhala určitě. Je velmi pravděpodobné, že jsem jediný člověk na planetě, protože všichni jsou z ní jinak úplně odvaření, ale prostě Nicole Kidman nemám ráda. Přijde mi děsně přeceňovaná a ještě ten její přízvuk tady (a obecně ta role), no potěš. Třeba v Big Little Lies mi přišla ještě vlastně fajn, ale tady to bylo prostě moc. Předpokládám, že role je zahraná skvěle, ale stačila mi ta poslední scéna, ve které hrála prim, a myslím, že vůči ní brzo chytnu averzi.

Podobný problém mám i s Melissou McCarthy, kterou mám ráda jen jako Sookie v Gilmorkách, jinak ji nevyhledávám. Z úplně opačného soudku je obsazení mužské. Bobby Cannavale a Luke Evans jsou boží a v té mega divnoroli mě neskutečně bavil i Michael Shannon. Fakt mě zajímá pozadí té jejich rodinky (manželka a dcera taky zaujaly!), stejně jako příběhy postav Bobbyho a Lukea. Musím taky vypíchnout tu skvěle podivnou atmosféru a věřím, že ten, kdo má rád i to ústřední dámské obsazení, si to bude užívat ještě mnohem víc než já.

Co mě ještě zarazilo je, že za poslední cca měsíc to je už 3. novinka z prostředí nějakého resortu (prvně The White Lotus, pak Fantasy Island a teď tohle). Z těchto tří novinek s lehce podobnou tematikou mě každopádně k pokračování ve sledování nejvíc nalákalo právě Nine Perfect Strangers. Nicméně všechny, včetně tohohle, bych viděla jako zajímavé a kvalitní seriály, bohužel nic extra nadprůměrného, z čeho bych si sedla na zadek. Taky mě štve – to je zase rozmazlení od Netflixu -, že ani jeden nevyšel najednou. Mně se totiž pak nikdy nechce pokračovat, pokud to pro mě není totálně dechberoucí pecka už od pilotu. Jednou se ale doufám dostanu k dokoukání všech, abych to mohla porovnat pořádně.

  • pánské trio – Bobby Cannavale, Luke Evans a Michael Shannon
  • ta divná a podezřelá rodinka
  • zajímavá atmosféra
  • Nicole Kidman
  • postava Nicole Kidman
  • naivita hostů
70 %
Mé hodnocení
Olivia Caroline Jones

Čekal jsem teda trochu větší jízdu, něco ve stylu upoutávky na konci prvního dílu. Zajímavý seriál nejspíš bude, jen pilot nebude tím nejlepším dílem. Ale popravdě od začátku bylo super vidět Melissu McCarthy, milované Sookie sedla role Frances a docela jsem si její herectví užil. A Manny Jacinto? Konečně byl tím Jasonem, kterým v The Good Place měl být, na něm jsem se bavil dobře.

Velkým velkým zklamáním byla prozatím Nicole Kidman, která mě sice děsila, ale to bylo asi tak všechno. Nijak jsem si její výstupy neužil, moc mě nebavilo se na ni vůbec dívat, působila neskutečně bez života. Zkrátka za mě to nebyla tak Nicole Kidman, na kterou jsem zvyklý. Snad je to jen pilotem a jak se rozjede příběh, tak to nakopne i její postavu a nebude jen jako temný tajemný průvodce bez viditelnějších e­mocí.

Nine Perfect Strangers je přesně tím seriálem, kde vás můžou postavy štvát, můžete s nimi nesouhlasit a svým způsobem je nesnášet, ale přesto vás baví se dívat na jejich příběh. A tady je takových postav víc než dost. Takovým světýlkem mezi nimi je ale Zoe, která mě osobně zaujala hned na začátku. Myslím, že zrovna její linku si užiju i ve zbytku série a že bude velkým přínosem, rozhodně se v příběhu bratra bude sledovat stokrát líp než Napoleon a Heather. Ti mi moc nepadli do noty, navíc asi mají na talíři i jiné problémy.

Seriál jako takový vypadá hodně nadějně, ale pilot, ten byl takový unavený, pořádně to seriál nenakoplo. Určitě je tu potenciál i v postavách a po stránce obsazení. Tak jako tak, pilot se řadí k těm míň vydařeným, i když pod průměr nejde.

  • Melissa McCarthy
  • Zoe
  • nadějné vyhlídky pro další díly
  • Nicole Kidman
  • unavené
  • žádný velký otvírák
  • pilot nic moc nepředvedl
60 %
Mé hodnocení
jesmot

Člověk se neubrání srovnání s Fantasy Island, protože se do jisté míry jedná o podobné koncepty. Dle mého názoru je Nine Perfect Strangers mnohem lepší. Od začátku víte, že tohle je thriller a ve wellness resortu půjde pravděpodobně o život. Ta hutná atmosféra mě hnedka pohltila a okamžitě jsem hledala jakékoliv náznaky toho, co se bude dít.

Musím pochválit perfektní Nicole Kidman, a to i přesto že v pilotu neměla zdaleka tolik prostoru. V podstatě jí stačilo přijít na scénu a hned jsem ucítila změnu dynamiky. Paradoxně všechny ty její plastiky pomáhají v tom, aby její guru působila nedůvěryhodně a děsivě. Za mě to byla skvělá volba.

Ani zbytek herců nestojí stranou. Melissa Carthy si po dlouhé době zase může vyzkoušet vážnější polohu, která jí moc hezky sedí. Dalším zase bude lahodit Samara Weaving… V podstatě tu není nikdo, kdo byl slabší. Všechny postavy dostanou prostor se představit a měla jsem možnost si vybrat své favority.

Co mi trochu vadilo, bylo, že minimálně v pilotu jsou charaktery nastaveny dost černobíle. Do určité míry doslova. Máme tu sexy blonďatou barbie, nejistého učitele, ženu středního věku s nulovým sebevědomím, pravděpodobného novináře, který chce odhalit pravdu o resortu… Doufám, že v budoucích epizodách budu vyvedena z omylu a dočkám se nějakého plot twistu.

Podobně jako ve Fantasy Islandu, tak i tady hraje jednu z hlavních rolí příroda. Není tak magnificentní jako v předchozím seriálu, ale i tady se na ni krásně kouká a dokresluje místy ponurou atmosféru seriálu. Tmavá zakoutí lesa, horké prameny, všechno to má až hororovou atmošku, které dopomáhá i podkresová hudba.

Pokud se vám podobně jako mně Fantasy Island až tolik nelíbil a hledáte něco temnějšího z podobných seriálových vod, tak za sebe můžu vřele doporučit. Venku jsou zatím venku tři díly, jak bývá u Hulu zvykem, takže můžete hnedka usoudit, jestli to bude pro vás, nebo ne.

  • Nicole Kidman
  • příroda
  • thrillerová atmosféra
  • černobílé charaktery
70 %
Mé hodnocení
litllewitch

První díl mi hodně připomněl The White Lotus od HBO. Taky tu máme luxusní resort, skupinku lidí a spoustu nevyřčených problémů, tajemství a záhad. Pilot je jen taková seznamovačka s postavami, zatím jsme se vlastně vůbec nedozvěděli, o čem další epizody budou. Ale to nevadí, rozhodně neodcházím zklamaná a už se těším, jak se budou rozvíjet další epizody.

Nevím, proč jsem si celou dobu od oznámení seriálu připadala, jako by na mě mělo čekat dalších Deset malých černoušků. Asi ta podoba názvů. Každopádně tady to zatím nevypadá tak moc smrtelně, alespoň zatím.

Líbí se mi, že si zatím absolutně nedokážu představit, jakými procesy si hosté rezortu projdou, aby po pouhých deseti dnech odcházeli jako vyměnění. Myslím, že půjde o skvělý seriál pro maraton, protože už teď mám chuť ho slupnout jako malinu a sledovat nepřerušovaně od začátku do konce, jen abych se dozvěděla odpovědi na své otázky.

Herecké obsazení nemá asi cenu zmiňovat. Nicole je v každém projektu sázkou na jistotu, navíc ji zde doplňuje skvělá Melissa McCarthy. Ani ostatní rozhodně nevypadají špatně, i když je víceméně dosud neznám. Tím bych zatím skončila, jsem zvědavá na své vlastní hodnocení po zhlédnutí celé série. Věřím, že budu nadšená, i když pilot zatím příliš neukázal.

  • herecké obsazení
  • mám chuť pustit si celý maraton
  • nepředvídatelný vývoj
  • zatím jen představovačka postav
70 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Magnetky na kliknutí. 
litllewitch

litllewitch

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře3zobraz všechny 3 příspěvky
DenaaS

DenaaS

najviac asi suhlasim s Oliviou - nehovorim ze ide o spatne spracovanie. ale jednoducho tiez...
před 2 roky
F.Valek

F.Valek

Popravdě, nevydržel jsem to dokoukat celé, hrozná nuda... A to jsem se moc těšil na Samaru, ze které udělali...
před 2 roky
ragelly

ragelly

Dokoukáno a dávám 50 %, přišlo mi to jako takový průměr. Některé světlé momenty by se našly, ale taky tam...
před 2 roky
Další články k tématu