13. 8. 2021

Novinka pod lupou: UFO (Showtime)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název UFO
Žánr Dokument, Minisérie
Stanice Showtime
Premiéra 8. 8. 2021
Vysílání neděle, 21:00
Délka pilotu 52 minut
Předskokan The End
Konkurence
Tipovačka

Kdo?

Tvůrci
Hrají

O čem to je?

Čtyřdílný dokumentární seriál, který zkoumá naši fascinaci neidentifikovanými létajícími objekty a to, jaký tajný vliv může mít americká vláda, lukrativní soukromé společnosti a armáda na utajování pravdy o mimozemských jevech, aby podpořily své vlastní záměry.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Nevím, co jsem od toho čekal, ale přišlo velké zklamání. Neustále všude poletují „výstřižky“ článků, podbarvené informace a celkově dokument nepřináší nic nového a zajímavého. Sice nahlíží na zajímavé případy, ale z mého pohledu nemá šanci se dostat nad průměr.

Nadějně vypadaly části, kdy se objevil Fife Symington, ale přiznejme si to, ani takto po letech bychom se pravdy nedočkali. Kdo čekal na otázku, jestli vše bagatelizoval za příslib zakrytí skandálu, kladnou odpověď, ten musel být hodně naivní. Ve finále se mi tedy více líbili názory obou dam, které k případům UFO přistupovali i s trochou skepse, sami připustili, že nevysvětlitelného je jen špetka ze všech případů sledování UFO. Ale přínos byl nulový, člověk se jen dozvěděl, za předpokladu dosavadní neznalosti, že existuje něco zvané Phoenix Lights a že v roce 2006 se dělo něco podivného v Chicagu (mimochodem odpověď, nic nevidím a i kdyby, tak to nepotvrdím, ta mě rozsekala).

Další díly vidět opravdu nepotřebuju, protože teď už vážně nečekám nic jiného než další zklamání. Dokument mi nepřišel ani tak propracovaný, jako jiné klidně právě na téma UFO. Výpovědi svědků, kdy v podstatě mluvil jeden člověk a okolo něj byla rodina, aby se neřeklo, to mě taky nijak neuchvátilo. Že když ve dvanácti uvidíte UFO a veřejnost se tomu jen vysmívá, na to nějak nemám co říct. Zkrátka a dobře ani sami pozorovatelé přeci nevědí, co že to viděli.

  • sledovatelné
  • skeptický pohled
  • nepřináší nic nového
  • nedosahuje úrovně jiných dokumentů
50 %
Mé hodnocení
jesmot
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak si to nenech jen pro sebe! 
jesmot

jesmot

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu