10. 3. 2021

Novinka pod lupou: Bombay Begums (Netflix)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Bombay Begums (Ženy z Bombaje)
Žánr drama
Stanice Netflix (Indie)
Premiéra 8. 3. 2021
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 50 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Pětice ambiciózních žen z různého prostředí si v zasedačkách i na okraji společnosti moderní Bombaje plní sny a touhy a taky prožívá různá zklamání.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Pilot se mi líbil. Nejsem sice žádná velká feministka, ale ráda se občas mrknu na seriál, kde se příběh točí okolo silných a nezávislých žen, které vládnou světu a muži skáčou, jak hrdinky pískají. A přesně to je případ této novinky.

Na začátku jsme se dočkali upozornění, a to docela důrazného upozornění. Skoro bych řekla, že Netflix dostal nějaké výhružky, protože to vyznělo hodně vystrašeně. Nebylo tam jen to, že se jedná o fikci a podobnost se skutečnými lidmi je čistě náhodná, ale i to, že Netflix rozhodně nepodporuje žádné nezákonné praktiky atd.

Každopádně pilot mi nijak skandální nepřišel. Možná to jinak budou brát ti, kteří v Indii žijí, ale za mě je to prostě povedené drama, které nabízí hrstku zajímavých ženských postav. Indická kultura je pro mě hodně vzdálená, proto asi dál koukat nebudu, ale jsem ráda, že jsem si první díl dala.

Všechny hrdinky mě zaujaly, líbil se mi i voiceover, který poskytla mladá nevlastní dcera ředitelky banky. Máme tu postavy z různých sociálních vrstev, jejichž osudy se vzájemně prolínají, a to především kvůli neschopným chlapům :-) Ale ne, zase nechci, abyste to brali jinak, než to je. Berte moje slova s nadsázkou, rozhodně nejde o seriál, kde by jen ženy byly slavné a úspěšné a muži totálně neschopní. Muži rozhodně nejsou vykresleni jako nějací hlupáci, kteří tu jsou jen proto, aby dělali ženám společnost. Příběh se pouze více zaměřuje právě na ženy.

  • sympatické hrdinky
  • zábavný a zajímavý příběh
  • nemám potřebu sledovat dál
70 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Magnetky na kliknutí. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře2zobraz všechny 2 příspěvky
andromache

andromache

Indové jsou vůbec nějak cimprlich když dojde na jejich styl života.. Pamatuju doby, kdy si Xena hrála...
před 3 roky
Tulrika

Tulrika

Před pár lety se strašně řešilo, že se dvojice ve filmu líbala. A to šlo o herecké manžele. Filmy jako...
před 3 roky
Další články k tématu