16. 3. 2021

Novinka pod lupou: Delilah (OWN)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Delilah
Žánr drama, právnický
Stanice OWN
Premiéra 9. 3. 2021
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 39 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

Kdo?

Tvůrci Craig Wright
Hrají Maahra Hill, Jill Marie Jones, Susan Heyward, Ozioma Akagha, Candace B. Harris, Kelly Jacobs, Khalil Johnson, Braelyn Rankins

O čem to je?

Deliah Connolly je silná a zásadová právnička ze Severní Karolíny. Ze všech sil se snaží správně vychovávat své dvě děti, udržet si spojení s rodinou, přáteli i osobní vírou. V práci pak zajišťuje spravedlnost pro ty, kteří to nejvíce potřebují, zatímco bohatá a mocná smetánka města se ze všech sil snaží hrdinku zastavit.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Seriál, který odpovídá své stanici. Tím nenarážím na barvu kůže všech postav v seriálu, i když to určitě taky sedí. Ale především na styl a atmosféru seriálu, která se nijak neliší od Greenleafu či Ambitions, u kterých jsem piloty taky viděla.

Seriál bych přirovnala k Diggstown nebo In Contempt. Máme tu nadšenou právničku, které nejde o peníze, ale především o lidi, takže i když má plné ruce práce, nedokáže odmítnout nový případ, kde se děje obyčejným lidem velká nespravedlnost. Velké klišé, samozřejmě. Ale koukat se na to určitě dá.

Líbí se mi, že hlavní případ nebyl vyřešený za jeden díl, ale naopak to vypadá, že se stane klíčovou událostí celé série. Není sice nijak extra silný či zajímavý, ale na pohodové sledování postačí.

To stejné platí i o postavách. Nikdo mě tu vyloženě nenadchnul, ale na druhou stranu jsem tu nenašla ani nikoho, koho bych nemohla vystát. Celkově je to za mě průměr nebo lehký nadprůměr, který nenabízí vůbec nic nového, ale ani ničím nevyvolává negativní emoce. Fanoušci právničiny se tady určitě zabaví.

  • serializovaný případ
  • pohodové sledování
  • nic nového
60 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Ó náš nejdražší čtenáři moc děkujeme za podporu. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu