28. 6. 2021

Novinka pod lupou: The Kings (Showtime)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název The Kings
Žánr dokument, sportovní
Stanice Showtime
Premiéra 6. 6. 2021
Vysílání neděle, 20:00
Délka pilotu 60 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Čtyřdílný seriál představující čtyři šampiony, kteří zahájili renesanci boxu. Když recese na konci 70. let ustoupila kapitalismu 80. let, nedostatečně zastoupení lidé toužili po tom, aby za ně někdo bojoval. Na pozadí těchto událostí se Roberto Duran, Marvin Hagler, Thomas Hearns a Sugar Ray Leonard stali lidovými šampiony a oživili boxerský sport. Prostřednictvím podrobných rozhovorů a archivních záběrů seriál představuje jejich neuvěřitelné úspěchy v ringu i jejich osobní bitvy mimo něj.

Trailer

A jaký je náš ortel?

The Kings je další z řady dokumentů, jež se ohlížejí za slavnou kariérou legendárních sportovců. Tentokrát se podíváme na boxery a upřímně, není to vůbec špatný pohled.

Sice začneme u Muhammada Aliho, ale hned se přeorientujeme na Sugara Raye Leonarda, Roberta Durana, Marvina Haglera a Tommyho Hearnse. A i kdybyste se v těchto čtyřech boxerech neorientovali, do konce pilotu budete mít jasno. A to říkám jako člověk, co se boxu nevěnoval ani pasivně a tyto čtyři neznal.

Na konceptu tohoto dokumentu velmi oceňuji zasazení do historických reálií – co se odehrávalo mimo ring v jednotlivých zemích, odkud boxeři pocházeli, co stálo za nimi a co je motivovalo. Protože to, co pro nás byly hokejové zápasy proti Sovětskému svazu, to byl pro Roberta Durana zápas s Sugar Ray Leonardem.

Stejně tak jsem při sledování pilotu zažil takové malé dèja vu. Jednak, že vidíte počátky marketingu tahajícího sportovce do reklam a jednak také vidíte počátky psychologického rozměru ať už boxerských, či jiných silových zápasů.

Líbilo se mi, že vyprávění se ujali přímo jednotliví aktéři. Tím pádem už nejde jen o dokument „o někom“, ale dostáváme zážitek z první ruky.

  • není to o Muhammadovi Alim ani Miku Tysonovi
  • zasazení do sociální a politické situace doby
  • rozhovory a vyprávění hlavních účastníků
80 %
Mé hodnocení
Seraphine313
Další díly seriálu
Magnetky na kliknutí. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu