6. 2. 2021

Novinka pod lupou: Cidade Invisível (Netflix)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Cidade Invisível (Neviditelné město)
Žánr Drama, Fantasy, Krimi, Mysteriózní, Thriller
Stanice Netflix
Premiéra 5. 2. 2021
Vysílání celá série najednou
Délka pilotu 39 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Detektiv specializující se na zločiny proti životnímu prostředí odhalí skrytý svět mytologických bytostí z brazilského folklóru, když najde souvislost mezi záhadným výskytem mrtvého říčního delfína na pláži Rio de Janeiro a smrtí své milované manželky. A tím se dostává doprostřed bitvy mezi viditelným světem a podzemní říší mýtických bytostí.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Proniknout seriálem do kultury jiného státu je vždycky fajn a tady je to extra zajímavé. Propojení světa věcí mimo naše chápání a „našeho“ světa je taky vždycky příjemné.

Pilot příběh pořádně nakopl, tak jak to na začátku vypadalo na pohodovou záležitost, postupně se to začalo značně zvrtávat a komplikovat a ž vyústilo v mrtvolu na korbě auta. Jo, můžu říxt, že toto jsem nečekal, měl jsem dost odlišnou teorii.

Ekopolicista a brazilské nadpřirozené síly spolu ještě přímo do kontaktu nepřišli, ale vypadá to na parádní podívanou, až si zkříží cestu a dojde na to, zda spolupracovat nebo jak se s celou záležitostí vyrovnat. A jsem role dcery tu nejspíš bude taky ještě zásadní.

Seriál má rozhodně příjemný vizuál, o úvodních titulcích nemluvě, tady si někdo extra vyhrál. Já jsem nadšený i z lokací, není to taková ta prospektová dovolená v cizině, ale o to je to zajímavější. Dohromady moc příjemný úvod zajímavého příběhu.

  • vizuál
  • jiná kultura
  • uteče
  • pořádně nakoplo příběh
  • závěr
80 %
Mé hodnocení
jesmot

Po prvním díle z toho moc moudrá nejsem. Pořád jsem čekala, kdy se to začne konečně rozjíždět, protože jsme viděli jen samé útržky. Konec vypadal zajímavě, ale že by mě donutil koukat dál, to se říct nedá.

Celé je to prostě divné. Enviromentální policie, to je náhodička, že hrdina pracuje zrovna tady a ne třeba u kriminálky. Celý pilot byl poslepovaný tak, aby to na sebe dokázalo navazovat, ale nepůsobilo to nijak uceleně nebo extra zajímavě.

Jsem si jistá, že pokud se do toho dostanete, budou díly odsýpat jako na běžícím páse a konec přijde tak rychle, že ho ani nebudete čekat. Ale jestli má první díl posloužit k tomu, aby na maraton nalákal, tak v mých očích spíše selhává. Vždyť se jmenuje Tajné město, ale zatím absolutně netušíme, proč tomu tak vlastně je, nic o tajném městě v prvním díle totiž zmíněno nebylo. Jasně, náznaky tu jsou v podobě skupinky tajemných postav, které mají asi co dočinění s folklorem. Ale to je pro mě trošku málo.

  • potenciálně zábavný maraton
  • zabroušení do brazilského folkloru
  • pilot nenaláká na další sledování
  • až moc uměle pospojované kousky příběhu
50 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak to ukaž ostatním! 
jesmot

jesmot

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře3zobraz všechny 3 příspěvky
richardK

richardK

Po 2 epizodách seriál ničím nezaujal.
před 3 roky
Pepka

Pepka

tak nevím co si z toho odnést, ale hodí se to do výzvy tak tomu asi dám šanci
před 3 roky
carolos

carolos

Súhlasím s názorom Jesmota. Po všetkých tých seriáloch s upírmi a vlkodlakmi, je seriál...
před 3 roky
Další články k tématu