23. 7. 2021

Novinka pod lupou: Dr. Death (Peacock)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Dr. Death
Žánr drama, minisérie
Stanice Peacock
Premiéra 15. 7. 2021
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 45 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Seriál vychází ze stejnojmenného podcastu z produkce Wondery. Doktor Christopher Duntsch je stoupající hvězda v dallaské lékařské komunitě. Tento mladý, charismatický a podle všeho i geniální muž pracoval na své vzkvétající neurochirurgické praxi, když vtom přišel náhlý obrat. Pacienti, kteří ho navštěvovali kvůli spletitým, ale rutinním operacím páteře, jeho sál opouštěli trvale zmrzačení, nebo dokonce mrtví. Jakmile se těla začnou hromadit, jeho dva kolegové chirurgové a mladý zástupce prokurátora se ho rozhodnou jednou provždy zastavit.Traile

Trailer

A jaký je náš ortel?

Seriál Dr. Death jsem vyhlížela už nějaký ten pátek a těšila jsem se na něj hlavně kvůli obsazení hlavního hrdiny, kterého hraje Joshua Jackson. Je to můj oblíbený herec už od Fringe a The Affair, sympaťák a o to víc mě zajímalo, jak si poradí s vysloveně negativní rolí psychopata – či sociopata? Ani nevím, jaký je v nich přesně rozdíl. V prvním díle ho vidíme hned v první scéně, která nám prozradí budoucnost, to mě trochu nechává pochybovat, jestli má seriál ještě co nabídnout, když od začátku víme, jak to všechno dopadne. Jestli je ještě co odkrývat a čekají nás nějaká překvapení. Nebo nebudeme odkrývat budoucnost, ale minulost? Také se mi líbilo, že na další působení doktora Duntsche v současnosti si musíme pár scén počkat a než nám ho ukážou, chvíli to trvá. Už jsem si říkala „Tak kdy nám ho ukážou?!“ Zajímavá je taky věc, že doktor Duntsch, ač je kolegy označován jako možný sociopat, není hned na první zkouknutí zcela jasné, zda svým pacientům opravdu ubližuje úmyslně, nebo je to jen nemehlo, nebo si svými pracovními neúspěchy jen ventiluje svůj osobní neúspěšný život. Za mě příjemné letní překvapení, jsem zvědavá, jestli další díly mají co nabídnout a rozhodně budu sledovat dál. A příjemným překvapením byla i nová trofej spojená s tímto seriálem. :-)

  • Joshua Jackson
  • Obsazení dalších známých herců – Christian Slater, Alec Baldwin
  • Vtipné hlášky doktora Kirbyho (Ted Bundy)
  • Vzbuzený zájem o Duntschův osobní život
  • Odhalení rozuzlení hned na začátku?
  • Očekávaný průběh
  • Ne příliš výrazná hudba
90 %
Mé hodnocení
Clear

Na tuto minisérii jsem se hodně těšila. Obsazení na jedničku, téma, ze kterého mrazí, co víc si přát. Pilot rozhodně splnil moje očekávání, těším se, až si za pár dní pustím celý seriál.

Tohle je asi nejhorší noční můra každého nemocného člověka. Jako by operace sama o sobě nebyla dost závažná a nervy beroucí. Přidejte k tomu vyšinutého doktora a je vymalováno. Přitom Joshua ho hraje naprosto dokonale. Nikdy byste netipovali, co se mu skrývá v hlavě. Ještě víc šokující to je, když uvážíme, že operace neprovádí sám, ale má po ruce celou hrstku dalších lidí, kteří s ním na sále jsou. A stejně nikdo, alespoň ne včas, neupozorní na potenciální nebezpečí pro pacienty i nemocnici samotnou.

Na druhou stranu pokud si po přečtení obsahu představujete nějaké hororové scény s kolabujícími pacienty, hektolitry krve a vysmátým šíleným doktorem, tak toho se tady taky nedočkáte, minimálně ne v prvním díle. Je to spíše drama než thriller/horor, i když bych se nebránila tomu, aby to v dalších epizodách plynule gradovalo až směrem k těmto žánrům. Největší hrůza z toho plyne, když se zamyslíte, co se takovému člověku musí honit v hlavě.

Opět platí, že kromě sebe samých prostě netušíte, co si kdo myslí a co kdo skrývá. Člověk může být sebehodnější a sebepříjemnější, ale ve skutečnosti vše může být úplně jinak. A z toho mrazí nejvíc.

  • výborné mrazivé téma
  • luxusní herecké obsazení
  • dokáže si udržet pozornost
  • ideální pro maraton
  • zatím to není tak intenzivní, jak jsem čekala
80 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak to ukaž ostatním! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře3zobraz všechny 3 příspěvky
IrmaVep

IrmaVep

Doprčic, to vypadá dobře. Něco takového tu ještě nebylo, minimálně tedy v mém watchlistu ne. Tedy...
před 2 roky
AislinK

AislinK

Tak to vypadá dobře, přidávám do chci vidět :)
před 2 roky
ragelly

ragelly

Dokoukáno. Jako je úplně šílené, že je tenhle příběh podle skutečné události. Tolik lidských pochybení,...
před 2 roky
Další články k tématu