16. 11. 2021

Novinka pod lupou: Ragdoll (AMC)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Ragdoll
Žánr thriller, krimi
Stanice AMC
Premiéra 11. 11. 2021
Vysílání čtvrtek
Délka pilotu 46 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

Kdo?

O čem to je?

Příběh se točí okolo vyšetřování vražd šesti lidí, kteří byli rozřezáni a zpět sešiti do jednoho groteskního těla, jemuž se přezdívá Ragdoll (Hadrový panák). Seriál je adaptací románu od Daniela Colea.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Novinka s Lucy Hale v titulní roli, to je odsouzeno k záhubě po první sérii, ne? Udělala jsem si jídlo a šla si pustit pilot. Už jsem se bála, že budu litovat, naštěstí jsem ta generace odchovaná na pravidelném večeření u Faktoru strachu na Prima Cool, takže mě jen tak něco nerozhodí.

Z nějakého důvodu jsem si myslela, že se to bude odehrávat v Americe, takže jsem byla nepříjemně překvapená, že ono ne. Z těch britských zkratek hodností jsem byla úplně v lese a doteď nevím, kdo je co. Až tady jsem zjistila, kolik moc toho vím o fungování výkonné a soudní sféry v USA, zatímco o fungování dělby moci v UK nevím zhola nic.

Atmosféra byla zajímavá, mystery nádech, hnusné scény proložené s hodně odlehčenými momenty. Naštěstí jsem nečetla předlohu, takže nemůžu srovnávat nebo být zklamaná, ale obsazení za mě nic moc. Již zmíněná Lucy Hale za mě není dobrá herečka (a to byla Aria moje oblíbená Lhářka) a bohužel mě nebavila ani její Američanka-lesbička-veganka charakter. Nejméně mi tak nakonec vadil Henry Lloyd-Hughes, jehož sarkasmus mě aspoň pobavil.

Nejednalo se vyloženě o tragédii, to určitě ne. Část se starostou se mi líbila, i když pozornějšímu muselo dojít, že jak se tak často zaměřují na to, jak používá ten inhalátor, něco se zákonitě musí stát. A stalo, takže nepřekvapilo, ale zaujalo. Na druhou stranu jsem podle anotace čekala větší wow, které se nedostavilo. Ve finále průměr a uvidím, jestli někdy kouknu i dál, spíš ale ne.

  • atmosféra
  • některé scény byly skvělé
  • Lucy Hale
  • Británie
  • ve finále spíš nic než moc
50 %
Mé hodnocení
Olivia Caroline Jones

Předlohu neznám, takže nemůžu porovnat. Po pilotu to vypadá na zajímavou kriminálku, která jistě skrývá několik es v rukávu. První díl zaujal, další epizody si rozhodně nenechám ujít.

Zatím ale nejde o nic, bez čeho bych nemohla žít. Hodnotím jako nadprůměr, na další díly se těším. Ale pilot nenabídl až tolik, abych z něho byla úplně nadšená. Zatím mi to přijde takové šedé, přetažené zpomalovacím filtrem. Na začátku jsme viděli hrůzostrašný výjev, ale pak už se až do samotného závěru v příběhu vůbec nic nestalo.

Postavy vypadají docela dobře, myslím, že se sem všichni hodí. Nikdo mě vyloženě nezaujal, ale z nikoho nemám ani negativní pocit, což je fajn. Doufám, že se s nimi postupem času ještě víc sžiju, abych se do příběhu mohla ještě víc ponořit a užila si vyšetřování víc.

  • serializovaný příběh plný tajemna
  • sympatické postavy
  • těším se na další díly
  • zatím jsem se do toho nedokázala úplně dostat
70 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Kdo nelikuje není SerialZoňák! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře1zobraz příspěvek
Jessica Angell

Jessica Angell

Není k dispozici celá série, každý týden vychází jeden díl.
před 2 roky
Další články k tématu