14. 1. 2021

Novinka pod lupou: Bodka (JOJ)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Bodka
Žánr komedie, krimi
Stanice JOJ
Premiéra 9. 1. 2021
Vysílání sobota, 20:35
Délka pilotu 40 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

Kdo?

Tvůrci
Hrají Róbert Jakab

O čem to je?

Šimon Malík, neúspěšný policejní detektiv, následkem úrazu začíná rozumět svému psovi, border kolii jménem Bodka. Kde končí schopnosti komisaře Rexe, tam nastupuje toto dynamické duo, které se vrhá na volnou nohu jako soukromí detektivové. Pes i jeho pán si jsou v mnohém podobní, nejvíce pak lenivostí, která se ale často stává nečekanou výhodou při řešení problémů, které si žádají netradiční přístup.

Trailer

A jaký je náš ortel?

A už jsem si myslela, že půjde o vážnou kriminálku, když se na začátku objevi titulek: …uvádí detektivní seriál. Ach já bláhová.

Koho to vybrali na hlas psa? To zní tak špatně, vůbec se k tomu psovi nesedí. Čekala bych nějakého mladého teenagera, když už má jít o štěně, ne nějakého chlapa, co zní jako důchodce. Rozhodně by se mladý hlas hodil víc i proto, jak se ten pes v prvním díle choval.

Komisař Rex byl alespoň roztomilý. Tohle byla trapnost nad trapnost. Psí sněmy, pes, který vypadal jako pasák v tom svém cudně osvíceném kamrlíku a pózou na gauči. No a to se ani nezmiňuju o samotné policejní stanici, kde pracují dohromady čtyři lidi včetně kapitána.

Nemá cenu dát plýtvat slovy, tohle byl za mě velký krok vedle. Chtěla jsem dát 10 %, ale abych nebyla nespravedlivá, dám nakonec 20, protože to pro mě bylo na stejné úrovni jako Nejhorší týden mého života. Anebo víte co? Zůstanu na 10, protože u Týdne byla alespoň relativně normální snoubenka, ale tady nenacházím vůbec nikoho.

  • hlavní hrdina a jeho chování
  • pes, jeho chování a hlas
  • policejní stanice
  • psí sněm
  • snaha o vtipy krutě selhává
10 %
Mé hodnocení
ragelly

Původně jsem tuto novinku neměl vůbec v plánu, Komisař Rex má zůstat jaký je a basta. Ale nakonec jsem si řekl, že mě to nezabije a aspoň tu bude i další názor. No, s tím zabitím jsem se málem spletl. Toto opravdu není dobré.

Škrábanec od kocoura, to je ten velký úraz, jako fakt? To jsem teda čekal větší odvaz. K tomu to celé budhistické pojetí, podivný začátek i konec a neskutečně ujeté úvodní titulky, jako ten začátek působil jako hodně silná splácanina. Každopádně myšlenka psů jako vyšších bytostí pobavila, ne každý se k nim tak totiž chová.

Obsazení byla jedna velká katastrofa. Nikdo z postav na oddělení nepůsobil, že by hrál, Robo Jakab tu byl neskutečně otravný, kromě nadávání a sebestřednosti přenášené na ostatní tu toho moc nepředvedl. Za mě teda jediný, kdo se mi fakt líbil, byl Bodka, ten je tak hezký. Jo a pak buldoček, ten mě neskutečně rozesmíval svými pohledy (mluvil česky, nebo se mi to zdálo?). Příběh dílu nebyl nijak závratný, hádka, hlavní hrdina začíná rozumět psovi, zachraňuje si krk v práci a to je asi tak všechno. S přehledem by se to vlezlo do poloviční délky. Jo a rozumí on i ostatním psům? Ze scény „s kým jsi to tam mluvil“ jsem to teda úplně nepochopil. A vlastně telepatický monolog Bodky u vody mě taky dost zamotal.

Asi nejlepší scéna vlastně byla ta „potitulková“ s konkurzem, proč nemohl takový být celý úvodní díl? Jinak to bylo dlouhé, bezvýznamné a nudné. Přijde mi, že je jen jediný směr, kterým se to může vydat, ale nějak mi nepřijde zajímavý a nevidím důvod sledovat dál. ještě jsem zapomněl na jednu věc, pro tentokrát polezu do zelí trochu někomu jinému než jsem já, jde se částečně na technikálie. Co to mělo být, to příšerné ozvučení, scény v bytě se ozývají, podobně tak na stanici (natáčení ve studiích se asi úplně nepovedlo, no), takže to na výsledném zážitku moc nepřidává. Myslím, že JOJka se po loňsku s Bola raz jedna škola úplně nepoučila, když se jednou něco natočí, tak se to evidentně musí i odvysílat.

  • Bodka
  • scéna s konkurzem
  • dost se to zamotává
  • ozývající se zvuk
  • zbytečně dlouhé a nudné
  • neherectví
20 %
Mé hodnocení
jesmot
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak to ukaž ostatním! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře6zobraz všech 6 příspěvků
Lill

Lill

Chápem a ďakujem za odpoveď, v podstate som aj chcela pozrieť, aké seriály ste už recenzovali tento...
před 3 roky
ragelly

ragelly

Jj přesně tak, první článek byl až toho čtvrtého :)
před 3 roky
IP Freely

IP Freely

Kde je ten člověk co se mi tudlevá smál, že jsem zaujatej vůči slovákům a jejich tvorbě? :D
před 3 roky
Další články k tématu