26. 2. 2021

Novinka pod lupou: Ginny & Georgia (Netflix)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Ginny & Georgia
Žánr drama, rodinný
Stanice Netfix
Premiéra 24. 2. 2021
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 58 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Hlavní hrdinkou je patnáctiletá nespolečenská Ginny, která se často cítí starší a dospělejší než její třicetiletá matka, nezodpovědná a dynamická Georgia. Po letech na útěku Georgia zoufale touží zapustit kořeny v New Englandu a dát své rodině něco, co nikdy neměla – normální život. Pro Ginny to znamená zcela nový svět v prestižní škole, popularitu na vzestupu a komplikované milostné vztahy. Není to však jen pohádka. Georgiina minulost ohrožuje ji i její nový rodinný život.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Tak za prvé – seriál můžete použít do výzvy, pokud hledáte pilot, kde se naráží na jiný seriál. V průběhu dílu tady padne narážka na Gilmorky, ale nenechte se mýlit, tohle rozhodně žádné Gilmorky nejsou.

Aby bylo hned od začátku jasno, pilot mě nadchnul. Ze začátku vypadá skutečně jako nástupce slavné dramedy matky s dcerou, ale o zhruba 58 minut později už se z něj stávají spíše Stepfordské paničky, tedy pokud si ten film správně pamatuju. Za tu hodinu se toho stane tolik, že to ani nejde vyjmenovat. Postavy si projdou totální změnou, kterou byste na začátku absolutně nečekali. Kolikrát mi spadla brada úžasem, že se zrovna tohle děje, i když byste nikdy neřekli, že se to skutečně dít může.

Mamina, to je kategorie sama o sobě. Upřímně? Vypadá skoro mladší než její dcera. Jako fakt. Ještě sama nevím, jestli je casting tak geniální, nebo tak zmrvený. Za první díl jsem si nezvykla, že tohle je opravdu její máma, ale musím říct, že mě jejich konverzace neuvěřitelně bavily.

Obě ženské jsou v tom nejlepším slova smyslu dobré držky. Drzost a sarkasmus jim není cizí a nebojí se říkat věci, jak jsou, a to z plných plic. Docela si říkám, že chudák brácha, ten se tam musí úplně ztrácet. Ale navzdory vzhledu a la Pravá blondýnka je Georgia fakt skoro až vzor pro všechny rodiče. Své děti podporuje, není přehnaně ochranářská, ale nebojí se jich zastat. Scéna s šikanujícím klukem vzadu za keřem neměla chybu. Takhle by se měli řešit malí spratci! To by svět byl hnedka lepším místem pro život.

Jak říkám, po prvním díle jsem nadšená. Líbil se mi přechod od nevinného rodinného dramatu až skoro k thrilleru. Seriál už má pevné místo ve Chci vidět a já jen očekávám, až Netflix oznámí prodloužení. Spoilery jsem si nečetla, nicméně vím to, že první řada končí otevřeně, takže se pokračování dá očekávat. Já si trpělivě počkám a pak si dám maraton celého seriálu, protože zrovna tohle dílko je pro binge přímo stvořené.

Mimochodem, ta moderní verze Paris Gellerové (neboli nová nejlepší kamarádka) je dokonalá. Rozhodně věřím, že to bude jedna z mých oblíbených postav! Taky má skvělé hlášky a dobře prořízlou pusu.

  • hlavní hrdinky
  • vývoj postav
  • vývoj žánru
  • parádní peprné dialogy
80 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak nám o tom dej vědět! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře5zobraz všech 5 příspěvků
foruska

foruska

Tuhle novinku bych asi úplně přešla, ale pak stačil jeden příspěvek na TL od ragelly a říkala jsem si, co to...
před 3 roky
ragelly

ragelly

Vždycky ráda pomůžu 🤗
před 3 roky
RRR

RRR

Obrovské prekvapenie! Včera som si pozrel pilot a som nadšený. Navyše skvelá voľby pre výzvu (narážka na iný...
před 3 roky
Další články k tématu