8. 12. 2021

Novinka pod lupou: School of Chocolate (Netflix)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název School of Chocolate
Žánr realityTV/soutěžní
Stanice Netflix
Premiéra 26.11.2021
Vysílání celá série najednou
Délka pilotu 60 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

Kdo?

Tvůrci Amaury Gichon
Hrají Amaury Gichon

O čem to je?

Osm profíků studuje pod dozorem slavného čokolatiéra umění přípravy čokolády. Být nejlepší a dostat životní šanci ale může jenom jeden.

Trailer

A jaký je váš ortel?

Soutěžní reality show o jídle zbožňuju a tahle mě vysloveně uchvátila. Jestli jste taky doteď neznali Amauryho Gichona, tak doporučuji si najít jeho youtube kanál. To, co s čokoládou dělá, je neuvěřitelné! A v této reality show předává své know-how soutěžícím a nejlepší z nich na konci dostane nejen finanční odměnu.

Nejvíce se mi asi líbí, že nikdo nevypadává. Jedná se vlastně o kurz práce s čokoládou a výhra je pak do určité míry bonus. Všichni soutěžící jsou profesionálové a nějaké zkušenosti již mají. Určitě si tu najdete své oblíbence, ale pár jich je trochu otravnějších. S tím se ale asi musí počítat. Též se mi líbí, že Amaury se snaží všem opravdu pomoci. Radí jim při práci a i soutěžící navzájem si leckdy v rámci výzev pomůžou a poradí. Ten pozitivní vibe z toho přímo stříká!

Pro některé možná může být rušivé, že díly nemají jednotný formát. Na začátku to vypadá, že každá epizoda bude rozdělená na malou a velkou výzvu, ale tento formát se velmi záhy rozpadne. Soutěži to ale na atraktivitě či přehlednosti neubírá. Maximálně vás může zamrzet, že uvidíte o pár triků méně než jste očekávali.

Pokud v předvánočním čase hledáte nějakou oddychovku, u které si hodíte nohy nahoru a zapomenete na pečení, tak tohle je ideální kandidát. Jen vás varuju, že potom budete muset shánět tuny čokolády, jak se vám budou sbíhat sliny.

  • Amaury Gichon
  • nikdo nevypadává
  • pozitivní atmosféra
  • někteří soutěžící jsou nesympatičtí
90 %
Mé hodnocení
litllewitch

Tak tohle je opravdu chuťovka:) Soutěžní realitka, při které budete buď slintat od začátku do konce a nebo můžete odstartovat dietu, protože se na čokoládu nebudete moci už ani podívat. Francouzský mistr čokolády, který se pokusí naučit různé kulinářské vychytávky svoje „studenty“.

Musím přiznat, že už jsem viděla celou sérii. Pilot je tedy nejen seznamovací, ale úroveň úkolů je na minimu oproti tomu, co soutěžící i jejich mentor předvedou v dalších dílech. Jako v každé soutěži je tu parta lidí, kteří jsou rozdílní, pocházejí z různého prostředí a mají každý jiné zkušenosti v oboru. Bylo pro mě zábavné sledovat, jak přistupují k zadaným úkolům a co všechno dokážou vytvořit.

Netflix takovéhle kulinářské série umí, takže ať vás zajímá umělecké tvoření nebo cukrářské výtvory, tady je všeho dostatek. Mě se to sice netýká, ale kdo se na to cítí, něco se tu může i naučit. Docela bych i uvítala, kdyby měl tenhle pořad více sérií. Výborně se u něj odpočívá.

  • Originalita výtvorů
  • Odpočinkové sledování
80 %
Mé hodnocení
foruska
Další díly seriálu
Tohle přeci nemůžeš ostatním zatajit. 
litllewitch

litllewitch

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře4zobraz všechny 4 příspěvky
karinecka20

karinecka20

Úžasný umělec. Perfektní pořad. Strašně moc se mi libilo, že nikdo nevypadával. Krásné výtvory.
před 2 roky
andromache

andromache

Až se k tomu konečně dohrabu, tak se asi uslintám. Bude to chtít sledovat s pořádným bryndákem.....
před 2 roky
Umbaros

Umbaros

Na tohle se moc těším. Hned jak dokoukám Queer Eye s novou řadou v prosinci, bude tohle jasná...
před 2 roky
Další články k tématu