23. 7. 2021

Novinka pod lupou: The North Water (BBC)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název The North Water
Žánr drama, historický, minisérie
Stanice BBC One
Premiéra 15. 7. 2021
Vysílání čtvrtek
Délka pilotu 59 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

Kdo?

Tvůrci
Hrají Colin Farrell, Jack O'Connell

O čem to je?

Hlavním hrdinou je Patrick Sumner, bývalý vojenský chirurg, který vezme práci lodního doktora. Doufá, že uteče hororům své minulosti, ovšem nakonec se ocitne na cestě s vražedným psychopatem Henrym Draxem. Sumner hledá vykoupení, ale jeho příběh se rychle promění v těžký boj o přežití v arktické krajině.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Přemýšlím, jestli se v pilotu vůbec něco stalo. Jde o historické drama, která BBC často dělá takovým zvláštním způsobem, alespoň pro mě zvláštním. Příběh totiž plyne, plyne, plyne… najednou je konec a i když jste na to právě koukali, vůbec si nemůžete vzpomenout, co se zde vlastně událo.

První díl představuje prostředí a dvě hlavní postavy. I přesto ale stále tak úplně nevím, o co tady vlastně jde. Obsah seriálu až tak nekoresponduje s tím, co jsem viděla, alespoň zatím ne. Nebyl tu žádný boj o přežití, žádné napětí.

Podle pilotu bych to připodobnila možná k první sérii Teroru, kde také odjeli lodí někam mezi ledovce a najednou se zasekli a museli bojovat o přežití. Tady se sice nezasekli (zatím), ale celé to působí hodně podobně, alespoň podle toho, co si velmi vágně pamatuju z pilotu Teroru, který jsem viděla před více než třemi lety.

Každopádně mě tento díl na další sledování nenalákal.

  • sympatické obsazení
  • zasazení na loď
  • za celý díl se nic nestane
  • nenaláká na další sledování
  • bez emocí
40 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Taky by ti myš neupadla, když to pošleš do světa. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu