13. 10. 2021

Novinka pod lupou: Hollington Drive (ITV)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Hollington Drive
Žánr thriller, drama minisérie
Stanice ITV
Premiéra 29. 9. 2021
Vysílání středa
Délka pilotu 46 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Theresa a její sestra Helen mají na první pohled pevný vztah, jejich rodiny spolu rády tráví čas. Její desetiletý syn Ben požádá, jestli si může jít do parku hrát se svou sestřenicí Evou. Když se děti dlouho nevrací, Theresa je jde hledat a najde je na kraji parku v hádce. Později ten večer jí její sousedka Jean řekne, že pohřešuje svého desetiletého syna Alexe. Theresa má podezření, že v jeho zmizení má prsty její vlastní syn. Všichni sousedé hledají Alexe, ale Theresa se bojí, že chlapec byl zavražděn a Ben může být pachatelem.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Jsem docela rozpolcená, jestli koukat dál. Pro svou zvědavost si další díly asi pustím, protože chci vědět, jak příběh dopadne. Celkový zážitek ze sledování mi ale hodně kazí postavy, nebo spíše výběr hereckého obsazení.

Příběhově je to zajímavé mystery drama, která se v Británii točí jako na běžícím páse. I tak mě ale zatím nenudí, každé z nich vítám, dělám si vlastní teorie a sleduju, jak moc se ve výsledku shodují nebo liší. I tady po pilotu jednu teorii mám, takže jsem zvědavá, jestli se trefím. Myslím si, že tomu klukovi neublížil syn hrdinky, ale ta malá holka, která zjistila, že její máma má aférku s tátou pohřešovaného kluka a bála se, že se jí rozbije rodina.

Hlavní hrdinka je divná. Nevím, jestli je to jen výběrem herečky, ale myslím že ne, to musí být takto schválně zahrané, i když nechápu proč. Od začátku se chová, jako by v hlavě byla na druhém konci světa. Vůbec nevnímá nikoho a nic ve svém okolí, aniž by k tomu byl dán jakýkoliv důvod. To mě od seriálu hodně odrazuje. Nejen ona, ale také její sestra a všechny ostatní postavy jsou nudné. Za mě špatný casting i vykreslení charakterů.

  • zajímavá tajuplná zápletka
  • uzavřená minisérie
  • postavy
50 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Kdo nesdílí není Čech! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře1zobraz příspěvek
ragelly

ragelly

Dokoukáno a musím říct, že jsem se ve svém tipu na pachatele netrefila :'D Celkově jde o průměrné krimi...
před 2 roky
Další články k tématu