1. 9. 2021

Novinka pod lupou: Hvězdy nad hlavou (Prima)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Hvězdy nad hlavou
Žánr romantický/komedie
Stanice Prima
Premiéra 30.8.2021
Vysílání pondělí
Délka pilotu 60 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Veterinářka Lucie Boučková zachraňuje na vesnici nejen zvířata, ale často i lidské osudy. Sama je postavena před volbu, kdy se musí rozhodnout mezi dvěma muži.

Trailer

A jaký je váš ortel?

Pilotem provází, spíš teda pilotem projíždí, Tereza Kostková, které jsem tu veterinářku nějak nevěřila, ale na to já nejsem žádný odborník. Přišlo mi, že ostatní postavy nijak nevynikaly, a pokud jo, tak spíš v negativním směru. I když na Romana Zacha (bez ruského přízvuku, aleluja) aspoň ráda koukám. Prvních 5 minut jsem strávila googlováním, tak úplně nevím, o jak moc velký úvodní bizárek jsem přišla. Kdyby to ale někoho zajímalo: věkový rozdíl mezi Vojtkem a K. M. Fialovou je 25 let a ano, ten kluk, co hraje jeho syna (moje oblíbená postava mimochodem), hrál jeho syna už v Líbáš jako bůh/ďábel.

Většinou jsou v těchto českých seriálech křišťálově čisté, jasné a předvídatelné romantické linky. Tady ale docela nevím, jak to s kým zamýšlejí, protože mi přijde, že tak, jak bych to viděla já, to nedopadne, a nejsem si jistá, jestli je to dobře nebo ne. Spíš ne. Obrali mě tím o to málo jistoty, se kterou jsem do pilotu šla. A proč to bylo tak na sílu vtipné? Jakože vtipné to nebylo, snažilo se to vytlačit jakýkoliv humor za každou cenu, většinou marně. Nejlepší bylo, jak postava paní Jitky Smutné koukala v televizi na Sestřičky nebo Modrý kód nebo co to bylo. To mě jediné upřímně rozesmálo, i když to zrovna hádám nemělo.

Koukala jsem na to s mamkou, a když už se mě i ona po první reklamě zeptala, kdy už bude konec, věděla jsem, že to není dobré znamení. Nicméně vedle takových Slunečných to určitě zapadne. Nic lepšího, nic horšího, stará “dobrá” česká klasika. Ona i ta Slunečná byla prvních dejme tomu 20, max. 30 dílů fajn. Tady se mi moc líbilo prostředí, krásná příroda a ne převaha ateliérů. Ale vážně to ukončili takovou líbací scénou? Cože a proč? No věřím, že cílové divačky v určitém věku tím nalákali, to zas jo. Mě tím s jistotou odradili a mamka na to zareagovala s tím, že čekala, že se spolu vyspí ASPOŇ až v další epizodě…

  • příroda
  • typický, český, průměrný
  • rádoby vtipné
  • mou mamku, která české seriály s přehledem zvládá, to zklamalo
40 %
Mé hodnocení
Olivia Caroline Jones

Třetí československý seriál za poslední tři dny a za mě osobně zatím nejslabší. Hvězdy nad hlavou vás prostě nemají čím překvapit. Jedná se o klasickou českou limonádu, která jede v klasických zajetých kolejích. Milostný trojúhelník, komické figurky, děti, něco na dojmutí… Ať už se díváte na tohle, Slunečnou, nebo si třeba vzpomenete na Vinaře, tak je to jedno a to samý.

Na druhou stranu to, že vás seriál ničím nepřekvapí, můžeme brát do jisté míry jako plus, protože když se v tomhle žánru začne experimentovat, tak je to povětšinou spíš na škodu. Takže pokud máte rádi české soapky, tak tady se přesně tohoto dočkáte.

Osobně mi vadilo příšerně pomalé tempo. Za tu cca hodinu se nestalo téměř nic a bylo to utahané. Pravděpodobně to byl účel a snaha o navození ospalé vesnické atmosféry, ale mě to spíše uspávalo. Sem tam sice probleskl nějaký vtípek, ale jinak to je klasická šeď a nuda.

Herecké „výkony“ jsou telenovelový standard, nikdo nevyčnívá, ale na druhou stranu tu není nikdo ani vysloveně tragický. Pokaždé si říkám, že ti chudáci herci, asi nemají na hypotéku, když tyhle blbosti zas a znova točí.

Já pokračovat nebudu, protože tohle není můj šálek kávy. Ale věřím, že své publikum si tenhle seriál může najít a může se potenciálně stát novou vlajkovou lodí Primy.

  • humor
  • ničím nepřekvapí
  • nulové tempo
  • nudný děj
40 %
Mé hodnocení
litllewitch

Taková typická česká dramedy. Malá vesnice, spousta postav, všichni se znají, pomlouvají za zády, schází se v hospodě. Prima očividně sází na úspěch Slunečné a snaží se vytvořit nenápadnou kopii ve snaze získat další diváky. A podle statistik sledovanosti prvního dílu to vypadá, že se sázka vyplatila.

Je to seriál ideální na večerní vypnutí u televize. V celém díle se vlastně vůbec nic nestane, plyne tam život tak jako kolem nás. Takže můžete koukat, žehlit, vařit, na dvacet minut si schrupnout a stejně o nic nepřijdete.

Docela bych hodnotila i kladně, ale ten konec dílu to úplně zabil. Postava záletníka a bývalého manžela hlavní hrdinky je celá hodně tragická, ale ten konec tomu dal korunu, to byl jeden velký facepalm 🤦

  • pohodová oddychovka
  • nemusíte koukat pravidelně
  • nemá žádný příběh
  • bývalý manžel záletník
  • závěr dílu rozhodně na další sledování nenavnadí
50 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak to ukaž ostatním! 
litllewitch

litllewitch

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře4zobraz všechny 4 příspěvky
AislinK

AislinK

Názory pobavily. :D Já možná kouknu na první díl, spíš tak ze zvědavosti. A to si myslím, že je i důvod...
před 2 roky
Litocha

Litocha

I kdybych snad přemýšlela o tom, že se na to podívám, spolehlivě by mě odradila Tereza Kostková...
před 2 roky
Drunk_Queen

Drunk_Queen

Nekoukala bych na to už jen kvůli obsazení... Všude furt ti samí lidé...
před 2 roky
Další články k tématu