25. 2. 2021

Novinka pod lupou: Bloodlands (BBC)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Bloodlands
Žánr drama, krimi
Stanice BBC One
Premiéra 21. 2. 2021
Vysílání neděle, 21:00
Délka pilotu 56 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Když je z jezera vytaženo auto obsahující důkaz o možné sebevraždě, tak ho irský detektiv Tom Brannick rychle spojí s jedním odloženým případem, na kterém má silný osobní zájem.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Ze začátku jsem z toho byla taková rozpačitá, rozjezd byl trošičku pomalejší. Ale po skončení epizody musím uznat, že se mi úvodní díl líbil hodně a určitě mám v plánu sledovat dál.

Bloodlands považuju (pokud to lze říct už po první epizodě) za vydařenou britskou kriminálku. Má sympatického hrdinu, zajímavý případ propojený s minulostí i osobním životem hrdiny a působivou atmosféru. Rozhodně první díl dokáže nalákat na další sledování. I když je místy pomalejší, závěr přinese očekávaný, leč uspokojivý cliffhanger, který rozhodně zaujme natolik, že si chcete další díl pustit.

Trošku jsem se podle plakátu bála, že se dočkáme nějakých flashbacků do války nebo obecně vojenského prostředí, ale minimálně v pilotu se tak nestalo. O minulosti se pouze mluvilo a příběh se soustředil na krimi zápletku únosu, která propojovala přítomnost a minulost.

Doufám, že šlo pouze o úvod a seriál samotný nabídne více zvratů, např. že bude více pracovat s příběhem hrdinovy manželky a ukáže se, že nic není takové, jak se na první pohled může zdát. Potenciál tu určitě je a já mám v plánu mrknout na to, jak to dopadne. Je to minisérie, takže po odvysílání finále se mi seriál hned dostane na seznam pro maraton.

  • sympatický hrdina
  • propojení minulosti a přítomnosti
  • osobní zájem
  • láká na maraton
  • pomalejší tempo v prvních 3/4 dílu
70 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Na tyhle čudlíky nesmíš klikat! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu