30. 5. 2021

Novinka pod lupou: Black Space (Netflix)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Reshet 13 (Black Space)
Žánr drama, krimi, thriller
Stanice Netflix (Izrael)
Premiéra 27. 5. 2021
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 45 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

Kdo?

Tvůrci
Hrají Guri Alfi

O čem to je?

Obyčejné ráno na střední škole v malém městečku se promění na noční můru, když ve škole čtyři maskované postavy spáchají masakr, který za sebou nechá čtyři mrtvé. Škola je vzápětí obklopena policejními vozy. Na místo brzy dorazí i sanitky, vyšetřovatelé, vyděšení rodiče a novináři. Rimi Davidi policejní detektiv z jednotky zvláštního vyšetřování je jedním z prvních, kdo se objeví na místě činu. Koneckonců tohle je škola, kam chodil jako teenager. Spolu se všemi ostatním očekává, že chytí vrahy, kteří se stále skrývají uvnitř budovy. K jejich překvapení však záchranná jednotka najde uvnitř jen vyděšené studenty, zraněné, šokované a čtyři mrtvoly…

Trailer

A jaký je náš ortel?

Tak tohle byla pecka! Vůbec nic jsem od seriálu nečekala, ale první díl mě úplně pohltil. Izraelská dramata nebo kriminálky většinou neplánuju sledovat dál, ale tady si maraton rozhodně dám, a to nejen proto, že mě hodně zajímá, jak to celé dopadne.

Moc se mi líbí, že je příběh serializovaný a postupně odkrývá střípky z tragické události. Hned od začátku jsem měla stejné podezření jako hrdina, kdo se za tímto činem skrývá, ale přesto pořád nevíme, o koho konkrétního jde a jaké jsou jeho důvody.

Seriál má velmi vážnou, tíživou a intenzivní atmosféru. Díky tomu vás naprosto pohltí, já jsem ani nemrkala, aby mi neuniklo něco důležitého, a to nejen během samotného činu, ale i v následných začátcích vyšetřování případu.

Zajímalo by mě, jestli jde o minisérii, nebo seriál bude mít více řad. Pokud půjde o jednosezónní záležitost, brzy si pustím i zbytek dílů. Tento kousek se opravdu povedl, chytnul a nepustil.

  • velmi tíživá atmosféra
  • dokáže si udržet divákovu pozornost
  • ze závažnosti věci se vám chce brečet
  • asi nebude pro slabší povahy, především rodiče
90 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak dej palec. Nebo plusko! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře1zobraz příspěvek
_-0-_

_-0-_

...většina seriálů, pocházejících z Izraele, je výrazně nadprůměrných - viz FILTR.
před 2 roky
Další články k tématu