24. 1. 2021

Novinka pod lupou: Walker (The CW)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Walker
Žánr krimi, drama
Stanice The CW
Premiéra 21. 1. 2021
Vysílání čtvrtek, 20:00
Délka pilotu 42 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

Kdo?

O čem to je?

Walker je ovdovělý otec dvou dětí, který má svůj vlastní morální kód. Hrdina se vrací domů do Austinu poté, co byl dva roky v utajení. Brzy však zjistí, že na něj doma čeká spousta práce a překážek. Pokusí se znovu navázat vztah se svými dětmi a celou rodinou. Ke svému překvapení si začne rozumět se svou novou parťačkou. Postupem času navíc začne být značně podezíravý ohledně příčin, které obklopují smrt jeho manželky.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Nového Walkera jsem si pustila až potom, co jsem se mrkla na úvodní dvojdíl původního seriálu. Ve výsledku musím souhlasit s tím, co jsem četla od Mičudy na timeline. Tyto dva seriály jsou hodně odlišné, spojuje je pouze jméno a povolání hlavního hrdiny.

Upřímně? Tento Walker je docela zklamání. Herecké obsazení je super, ale vadí mi, že místo toho, aby se příběh točil okolo krimi případů, jak tomu bylo u původní verze, je tady ta krimi linka odsunuta na výraznou vedlejší kolej. Místo v záři reflektorů zabírají rodinné problémy a neustálé fňukání hlavního hrdiny, který tak od Chuckova Walkera nemůže být odlišnější.

Jasně, po prvním díle jsem si na Jareda v nové roli nezvykla. Přece jen fanouškům asi bude chvilku trvat, než ho přestanou vnímat jako Sama Winchestera. Moc tomu neprospívá ani Jaredův kukuč se štěněčíma očima, který předváděl jako Sam a který nechybí ani Walkerovi. V podstatě mi přišlo, že sleduju znovu utrápeného Sama po smrti Jess. To samé jeho bráška, který je prostě Toby se špatným sestřihem.

Tím, že tu Walker pořád jenom brečel, neměl čas ze sebe sypat skvělé vtipné hlášky, které jsem si tak užívala při sledování původního pilotu. Doufám, že se hrdina rychle vzpamatuje a začne být ten zadky nakopávající drsňák, kterého chceme vidět. Jinak se obávám, že moc úspěchů seriál slavit nebude.

  • známé tváře
  • to nejlepší ze své předlohy ignoruje
  • herci v nových rolích zatím nedokážou přesvědčit
  • neustálé řešení rodinných problémů
50 %
Mé hodnocení
ragelly

Sledovat ve stejný den jak pilot původního seriálu, tak i tady tuhle novou verzi od stanice The CW, bylo dosti zajímavé, a to proto, že se jedná o úplně, ale úplně jiné seriály. Jediné, co tady tyhle dva seriály mají společného je to, že se hlavní hrdina jmenuje Cordell Walker a to, že pracuje jako Texas Ranger. Jo a možná to, že frekventuje nějaký ten bar, ale to se jako podobnost moc brát nedá.

Nový Walker asi odůvodněně odebral ze jména seriálu onen dodatek za čárkou, tedy Texas Ranger, jelikož se nejedná jenom o divočejší texaskou detektivku, ale hlavně i o rodinné drama. Samozřejmě se vztahy určitě řešily i v původním seriálu, ale tam byly pouze jako dodatek, kdyžto zde slouží jako druhá strana žetonu, který je v seriálu jak fyzický, tak i metaforický, jelikož se Walker snaží najít rovnováhu mezi rodinou a prací. Což pro něj v pilotu nebylo jednoduché. Nejednou klopýtl, a to hlavně v rodičovské úloze, kde bych se nebál říct, že stál jako otec za starou belu. Chápu, že přišel o lásku svého života a byl z toho zdrcený, ale choval se, jako by byl jediný, kdo tuhle ztrátu pocítil, naštěstí se na konci epizody aspoň trochu jako rodič umoudřil.

No a ohledně obsazení, tak to je v pohodě. Jared Padalecki jako Cordell Walker je okay, jelikož se jedná o úplně jinou postavu s jiným etnickým pozadím, tak se to nedá vůbec srovnávat. Lindsey Morgan jako Micki Ramirez je taktéž ucházející a i když je drsná, tak mi jako Walkerova parťačka teď ze začátku moc nesedí, jelikož je strašně moc fixovaná na pravidla, ale to je pravděpodobně komentář na současný stav policie USA. Další herci taky ujdou. A co se týče tónu seriálu, tak ten rozhodně hraje dost na emoce, kdy vidíme celou Walkerovic rodinku, hlavně samotného Cordella, tak i jeho dvě děti zápasit se ztrátou manželky/matky.

  • hledání rovnováhy mezi rodinou a prací
  • hraje hodně na emoce
  • úplně jiný seriál, shoduje se jen jméno a zaměstnání hlavního hrdiny
  • Walker většinu epizody selhával v roli rodiče
70 %
Mé hodnocení
Micuda98

Po pilotu původního seriálu přišel na řadu nový Walker a s ním přišlo docela zklamání. Akční scéna tu byla jen jedna, takže žádného Chucka Norrise po dvaceti letech fakt nečekejte, tentokrát to není ten ranger, který neměl problém se do toho pořádně opřít.

U CW není divu, ale i tak jsem doufal, že to nebude až taková vztahovka, která je diametrálně odlišná od svého předchůdce. Ve finále je tu postava texaského rangera se jménem Cordell Walker a tady se asi veškerá podobnost taky končí. Všechno je až moc přizpůsobené dnešní době, a zrovna u tohoto seriálu to teda vůbec neprospívá.

Proti Chuckovi Norrisovi se Padaleckiho Walker nezaměřuje tolik na případ, ale je neustále někde v trapu a o případech se jen mluví, ten jeden jediný je silně upozaděný a spíš se tu řeší dlouhodobější linka smrti Emily, která měla nejspíš být nějakou kombinací Ellen a Alexandry. Za mě dost nešťastný krok. A stejně tak na mě trochu působí Jared Padalecki, nevím, jestli byl správnou volbou po Supernatural, aspoň já ho teda neustále vidím Sama po té záplavě způsobené koncem Supernatural.

Nijak zvlášť mi pilot nesedl a nevidím to na nějakou velkou lásku, jakou byl pro mnohé Walker, Texas Ranger. Některé legendy by měly odpočívat nadobro.

  • akční scéna…
  • … byla jen jedna
  • upozaděná zápletka
  • moc velká vztahovka
  • Chuck Norris to zkrátka není
40 %
Mé hodnocení
jesmot
Další díly seriálu
Kliknutím aktivuješ úžasnost! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře13zobraz všech 13 příspěvků
andromache

andromache

Daredevil? Z toho udělal Netflix naprosto nekoukatelnou rozplizlou nudu, která se na můj vkus moc zabývá...
před 3 roky
AislinK

AislinK

Jů, ona tam hraje Raven! :O :D No každopádně do chci vidět nepřidávám ani kvůli tomu. Ale třeba mi to...
před 3 roky
luciakanky

luciakanky

Kopec znamych tvari v serialy so znamym menom. Original ma nebavil, toto som si pozrela len kvoli...
před 3 roky
Další články k tématu