8. 12. 2021

Novinka pod lupou: Landscapers (HBO)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Landscapers (Zahradníci)
Žánr minisérie, krimi, drama
Stanice HBO / Sky One
Premiéra 6. 12. 2021
Vysílání pondělí
Délka pilotu 52 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Čtyřdílná minisérie se inspiruje skutečnými událostmi. Vypráví příběh vrahů Susan a Christophera Edwardsových. Tento pár z Mansfieldu v Británii zabil Susaniny rodiče a pohřbil je na zahradě za svým domem. Zločin nebyl vyřešen po celou dekádu, manželé neustále dokola tvrdili, že jsou nevinní.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Hodně zajímavý pohled na dané téma. Čekala bych ryzí drama, možná s prvky thrilleru. Ve výsledku jde spíše o drama říznuté černou komedií, některé scény jsou docela odlehčené a já jako divák nevím, jestli se mi to líbí, nebo ne.

Jedno se ale tvůrcům musí nechat. I když jsem měla rozpolcené pocity, nedokázala jsem se od sledování odtrhnout. Tento styl rozhodně upoutá, a o to vlastně v první řadě jde – vytvořit něco, na co divák jen tak nezapomene a o čem se bude mluvit.

Hlavními tahouny jsou vedle faktu, že jde o příběh podle skutečné události, také hlavní představitelé. Colman i Thewlis se rolí zhostili bravurně, spolehlivě seriál táhnou. Naopak policie mi až tak nesedla, a to právě proto, že u vyšetřovatelů byly komické prvky nejviditelnější.

O motivech a chování páru se moc zmiňovat nebudu, pokud jsou hrdinové ztvárněni věrně podle skutečnosti, tak se dá předpokládat, že to byli jednodušší lidé, kteří si pravděpodobně nedokázali uvědomovat důsledky svých činů. Přece jen asi málokdy natrefíte na pachatele, kteří si začnou s policií dopisovat přes e-maily.

Další díly si určitě pustím. Ale pořád nevím, jestli by se mi to nelíbilo více jako čistokrevné mrazivé drama.

  • herecké výkony
  • podle skutečné události
  • netypické zpracování s prvky černé komedie
70 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Kdo dočetl až sem, musí zaručeně likovat! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře6zobraz všech 6 příspěvků
ragelly

ragelly

Dokonce jsou k dispozici i reálné fotky manželů.
před 2 roky
_-0-_

_-0-_

Ze sousedství znám několik podobných lidí :-)))
před 2 roky
ragelly

ragelly

Dokoukáno. Zdálo se mi, že další díly byly ještě divnější než pilot, čím dál víc se tam objevovaly ty...
před 2 roky
Další články k tématu