21. 3. 2021

Novinka pod lupou: Sky Rojo (Netflix)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Sky Rojo (Holky z červeného gauče)
Žánr akční, thriller, krimi
Stanice Netflix (Španělsko)
Premiéra 19. 3. 2021
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 28 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Tři ženy přinucené k prostituci zažijí na útěku před pasákem a jeho nohsledy šílené věci.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Tohle bude parádní jízda. První díl je taková rozehřívačka, seznamujeme se s postavami a v podstatě nevíme, jak se příběh bude vyvíjet dál.

Každopádně už tady jsou narážky na to, jak by celý seriál mohl vypadat, a rozhodně si myslím, že se je nač těšit. Výhodou je krátká stopáž, díky které je seriál ideální na maraton. První díl utekl opravdu rychle a představil parádní atmosféru, zajímavé postavy a spoustu akce, takže si dokáže udržet pozornost od začátku do konce a navnadí na další sledování.

Hlavní hrdinky jsou super. Společně jim to dobře ladí a je radost je sledovat. Tvůrcům se hezky povedlo vytvořit jejich charaktery, které svými hláškami i výrazem ve tváři dodávají příběhu parádní, až lehce komické odlehčení. Na druhou stranu voiceover seriál posunuje spíše do thrillerové roviny, čemuž odpovídá taky samotná akce. Přece jen propiskou propíchnuté prso prostitutky se nevidí každý den, žejo.

Celkově jsem spokojená. Vyvážení akce, vtipu, napětí a zábavných postav, zajímavé prostředí a kratší stopáž dělají z novinky perfektní volbu pro maraton.

  • sympatické holky
  • kombinace akce, napětí, thrilleru i humoru
  • ideální na maraton
80 %
Mé hodnocení
ragelly

Tak tohle bylo silné kafe, až se mi z toho zatočila hlava. Především proto, že jsem od toho asi čekala něco úplně jiného. Všechna ta promo akce ve stylu „od tvůrců La Casa de Papel“ tomuto seriálu jenom škodí. Kdybych to nevěděla, neměla bych tak vysoké nároky.

Seriál z prostředí nočního klubu s opravdu pestrobarevnou paletou prostitutek, ušitých na míru všehochuti jejich zákazníků, si nebere žádné servítky. Hlavní dámské trio nemůže být různorodější. Hlavní hrdinka, která nás provádí pilotem, je mi hrozně nesympatická. Její zápletka ale může být zajímavá, protože proč se vystudovaná bioložka stane prostitutkou, to je mi fakt záhadou. Pasák, který jedním dechem oplakává zesnulou manželku a tím druhým vydírá jednu ze svých „holek“ působí věrohodně, ale jeho kumpáni? V momentě, kdy přijdou na scénu se musím ptát, jestli náhodou nekoukám na hloupou komedii. A tahle otázka mi zůstala v hlavě po celý zbytek dílu.

Vůbec mi nesedí střih některých scén. Hudební podkres na mě působil rušivým dojmem. Když dojde na rvačku, nezbývá mi nic jiného, než jen kroutit hlavou. Tenhle kousek prostě nemůžu brát vážně. Nemám v plánu sledovat dál, ale určitě budu sledovat názory lidí, kteří si dají celou sérii.

  • hlavní hrdinka a její dějová linka
  • trailer nalákal, ale pilot nesplnil očekávání
  • hloupé postavy
  • žánr
50 %
Mé hodnocení
foruska

Na tohle jsem byla hodně zvědavá. Určitě to potáhne na “od tvůrců La Casa De Papel”, což jsem stále neviděla, takže nemůžu srovnávat, ale z tohohle pilotu rozhodně cítím potenciál. Jenomže ono těch cca 25 minut uběhlo tak rychle, že jsem se ani nestihla zorientovat a už jely závěrečné titulky. Na jednu stranu se tam odehrálo tolik akce a dalších věcí, ale na druhou mám pocit, že z toho vůbec nic nemám.

Zkusila jsem chvilku s anglickým dabingem, abych nemusela veškerou pozornost věnovat titulkům, ale to mě akorát utvrdilo v tom, že dabovat fakt neumí, takže jsem se vrátila zpět na originál. Normálně mi španělština nevadí, naopak ji poslouchám velmi ráda, tak netuším, proč jsem tady měla pocit, že mě to ruší. Možná proto, že to celé byla taková až moc rychlovka, nevím.

No asi by bylo fajn koukat dál, protože tohle si podle mě nezaslouží hodnotit (natož odsoudit) už po pilotu. Jenže problém je v tom, že nějak nemám chuť pokračovat. Kdyby to bylo 10 hodinových dílů, tak to s největší pravděpodobností nedokoukám nikdy, ale když je to jen 8 sotva půlhodinových epizod, tak to snad zvládnu. Jsem zvědavá, jak si zbytek seriálu povede a jestli to dostane tomu potenciálu, který jsem tam viděla. Koneckonců mému dojmu především ublížilo to, že jsem se na to fakt těšila, takže mě ve finále trailer bavil více než samotný pilot. Příště raději bez jakéhokoliv očekávání.

  • soundtrack
  • spousta akce, nenudí
  • měla jsem vysoká očekávání
  • až moc rychlé
  • všechno zajímavé z pilotu bylo už v traileru
60 %
Mé hodnocení
Olivia Caroline Jones
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak to ukaž ostatním! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře1zobraz příspěvek
IrmaVep

IrmaVep

Hmmm, tak LCdP jsem viděla, tak se trošičku bojím, abych neměla stejný problém jako foruska. Nicméně se mi...
před 3 roky
Další články k tématu