29. 8. 2021

Novinka pod lupou: Chapelwaite (Epix)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Chapelwaite
Žánr horor, minisérie
Stanice Epix
Premiéra 29. 8. 2021
Vysílání neděle, 22:00
Délka pilotu 60 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

Kdo?

Tvůrci Stephen King (předloha)
Hrají Adrien Brody, Emily Hampshire

O čem to je?

Seriál se odehrává v 50. letech 19. století. Hlavním hrdinou je kapitán Charles Boone, který se se svými třemi dětmi přestěhuje do starého domu v malém a zdánlivě ospalém městečku Preacher's Corners v Maine poté, co jeho manželka zemře. Charles však brzy bude muset čelit temným rodinným tajemstvím z historie a bojovat proti temnotě, která zahalovala Booneovy po celé generace.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Ale tak jo. Víceméně průměr, žádný pořádný horor od toho nečekejte. Příběh asi více osloví neznalce předlohy, protože u nich alespoň převládá ten prvek tajemna a překvapení, co se z toho všeho vyvrbí. Pokud předlohu znáte, asi si vás seriál nezíská, protože sám o sobě takto nedokáže diváka udržet v napětí.

Obsazení je příjemné, Adrien Brody se do hlavní role hodí. S postavami nemám problém, ani děti mi nevadí. Co se týče samotného příběhu, vypadá zajímavě. Jen nechápu, proč ho musí natahovat na hodinové epizody. Je zbytečně rozvleklý a pomalý a spíše uspává, než aby divák napětím ani nemrkal. Je to škoda. Asi sází na serializovaný příběh a postupné zhušťování tempa, ale hodně lidí se rozhoduje, jestli dál sledovat, právě podle prvního dílu, takže i ten by měl nabídnout jistou míru zábavnosti.

Zbylé díly si někdy pustím, zajímá mě, jak to celé dopadne. Zatím mi to přijde jako historická verze Osvícení, kde máme na začátku spořádaného otce rodiny, který se nakonec totálně zblázní. Uvidíme, jak to nakonec dopadne. Jak říkám, předlohu neznám, takže se nechám překvapit.

  • obsazení
  • serializovaný příběh
  • horor to nevidělo ani z vlaku
  • potřebuje zapracovat na atmosféře
  • zbytečně dlouhé a rozvleklé
50 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Copak asi dělají tyto tlačítka? 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře2zobraz všechny 2 příspěvky
sandokan555

sandokan555

Mam za sebou 3 epizody a zatial sa tam teda moc nestalo ... kludne by sa z toho dal zostrihat...
před 2 roky
Petyer

Petyer

ragelly uplne s tebou suhlasim, ja som dal 70% s prizmurenymi ocami, ale aj to len kvoli tej...
před 2 roky
Další články k tématu