23. 10. 2021

Novinka pod lupou: La Venganza de las Juanas (Netflix)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název La Venganza de las Juanas (Pětinásobné pomsta)
Žánr drama
Stanice Netflix (Mexiko)
Premiéra 6. 10. 2021
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 38 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Pětice žen se stejným mateřským znamínkem se rozhodne zjistit pravdu o svojí minulosti a odhalí přitom spletitou síť hrozných lží, za kterou stojí mocný politik.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Po prvním díle si vůbec nedokážu představit, jakým směrem se bude příběh vyvíjet. Příběh vypadá ale přinejmenším zajímavě, rozhodně mě zaujal a plánuju si pustit i zbylé díly, abych viděla, jak to celé dopadne.

Hlavních hrdinek je tolik, že se v nich ještě úplně nevyznám. Ale věřím, že jak se do maratonu ponořím, začnu se víc chytat, díky čemuž si příběh užiju ještě víc.

Zatím se to drží v lehce soapové rovině. Není to úplně telenovela, ale některé prvky z tohoto žánru seriál přebírá. Mně to vyhovuje, není to vyložená umělá slaďárna, ale má to takové akorát množství koření, že se opravdu bavíte a nenudíte.

Samozřejmě příběhově je to maličko přitažené za vlasy, ani sourozenci nemají úplně stejná znamínka na stejném místě. A jaká je šance, že se holky z různých částí země náhodou sejdou v jednu chvíli v jednom hotelu? Ale jako základ příběhu je to podle mého názoru vymyšleno dobře a zábavně. Jak říkám, příběh mě dokázal nalákat na další sledování.

  • sympatické hrdinky
  • zajímavě vymyšlený příběh
  • pro někoho možná trošku větší slaďárna
70 %
Mé hodnocení
ragelly

Jelikož je tam 5 hlavních hrdinek, každá má svůj život a okruh vedlejších postav, byla jsem velmi intenzivně ztracená a moje špatná paměť na jména tomu samozřejmě nepomáhala. Myslela jsem si, že jsem vyhrála, když mi můj anglický Netflix nabízí název The Five Juanas, a tak si budu schopná zapamatovat alespoň jméno hlavních hrdinek, jenomže ona nebyla ani jedna tímhle svým prvním jménem oslovována, takže nic.

Každá Juana má úplně jiný život, největší propast asi nastává mezi striptérkou a novickou, ale obecně mi přišla každá z úplně jiného těsta. Docela mě zajímá, jak (a jestli) spolu budou všechny fungovat a jak do toho bude zapojený jejich biologický otec, kterého stejně vždycky uvidím jako toho instruktora jógy z filmu Trable v ráji – takže ho nemůžu brát vážně. Ale že má jeho postava tady 5 stejně starých dcer a každou s jinou ženou, to si ho asi raději budu navždy spojovat s tím instruktorem.

Délka mi nanejvýš vyhovovala, nejednalo se o žádný hodinový pilot s hluchými místy, takže děj odsýpal a nenudila jsem se. Nemůžu si pomoct, ale jakýkoliv mexický seriál, i když to není prvoplánově žádná velká romantika, na mě působí lehce telenovelově, a nejinak tomu bylo v tomto případě. Rozhodně se pro mě nejedná o minus, očekávala jsem to a nevadí mi to, akorát mě štve, že to tam prostě nemůžu nevidět.

Úplně v pořádku bych bez zhlédnutí tohoto seriálu přežila, ale nebylo to až tak špatné a zajímá mě, kam se to bude ubírat, protože nemám moc jasnou představu. Čeho vlastně chtějí dosáhnout? Akorát jsem teda zjistila, že ta série má celých 18 epizod, na což už nějakou dobu nejsem tak úplně zvyklá, takže nevím, kdy se k tomu dostanu.

  • délka
  • zajímá mě vývoj příběhu
  • telenovelový nádech
  • moc postav a jmen
60 %
Mé hodnocení
Olivia Caroline Jones
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak nás motivuj sdílením! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře1zobraz příspěvek
_-0-_

_-0-_

Pětice žen se stejným mateřským znamínkem se rozhodne zjistit pravdu o svojí minulosti a odhalí přitom...
před 2 roky
Další články k tématu