28. 2. 2021

Novinka pod lupou: Punky Brewster (Peacock)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Punky Brewster
Žánr komedie
Stanice Peacock
Premiéra 25. 2. 2021
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 30 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Punky je nyní svobodná matka, která vychovává své tři děti a snaží se dát život znovu dohromady. Jednoho dne potká mladou dívku, která jí neuvěřitelně připomíná sebe samu, když byla ještě dítě.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Téda, až jsem sama překvapená, jak se mi první díl revivalu líbil. Většinou platí, že když znáte předlohu, pokračování po letech sklízí spíše neutrální, rozpačité či dokonce negativní reakce. Třeba u takového Saved by the Bell byl jasně vidět pokles oproti původnímu seriálu. Ale tady? Tady se mi snad pilot líbil víc než hned před ním sledovaný pilot původního seriálu.

Je super vidět, v jakou ženu Punky nakonec dozrála. A ještě lepší je vidět, jak se vrací ke svým kořenům. Narážek na původní seriál je tu požehnaně, a to můžu říct jen ze sledování původního a tohoto pilotu. Máme tu fotografie Henryho, obecně spoustu fotografií, profesi hrdinky, která po vzoru Henryho je také fotografka. Pak samozřejmě každá bota jiná, což byl vtípek i v původním pilotu, no a v neposlední řadě taky hrdinčina tvrdohlavost a fakt, že pro sarkastickou hlášku nemusí chodit daleko.

Hodně mě bavily scény s bývalým manželem, a to nejen kvůli tomu, že je to Freddie, manžel naší Buffči. Myslím, že ti dva budou zdrojem skvělých momentů v průběhu celé série, protože jejich společné scény v pilotu se opravdu povedly a dokázaly mě nahlas rozesmát.

Děti jsou zlaté. Jasně, jde z toho cítit, že jsme se posunuli o více než 35 let dopředu oproti původnímu seriálu, příběh se prostě odehrává v roce 2021, takže tu máme moderní technologie, experimentování s vlastní identitou (a časem asi i sexualitou)… ale líbí se mi, jaký vztah mezi sebou sourozenci mají, že se podporují a dokážou si krýt záda.

Izzie je parádní postava, taková naprostá kopie malé Punky. Do příběhu se výborně hodí, má luxusní sarkastické hlášky a i když předem víte, jak to s nimi dopadne, sledování si prostě užíváte plnými doušky.

Jak říkám, tento pilot byl snad lepší než originál. Jsem moc ráda, že revival vznikl. Nejen proto, že si hlavní herečky zopakovaly své role, ale protože dokázal příběh starý tři desetiletí přenést do současnosti vkusně, nápaditě a bez ztráty vtipu. Palec nahoru!
  • povedený revival
  • sourozenci
  • Izzie jako kopie malé Punky
  • narážky na původní seriál
  • vztah Punky a exmanžela
80 %
Mé hodnocení
ragelly

Posunuli jsme se o pár hodin, tak je načase se posunout i o pár let, konkrétně téměř o čtyřicet vpřed. Na úvod mi hlavou jela hlavně jedna myšlenka. Jak dlouho bude Peacocku fungovat tento model revivalů po pár dekádách, které se snaží navázat a občas i dovysvětlit své předchůdce. Upřímně, zrovna tady rozhodně strhávám procenta za závěr epizody. Jako po tolika letech se snažit vyřešit základní téma, které je nosným prvkem seriálu? To se nedělá a pro tvůrce a seriál doufám, že se to ve zbylých devíti epizodách nebude moc rozpitvávat.

Rozhodně potěšilo, i jen po pilotu původního seriálu, že herečky kývly na účinkování v pokračování. Hezké byly i promluvy k Henrymu, když už nás George Gaynes opustil. Když pominu nereálnost některých událostí (to mě docela vytáčelo), tak aspoň v některých ohledech příjemně příběh navázal (opět, soudím jen podle pilotu 1984). Dcera Punky je určitě příjemným přínosem příběhu, Izzy taky nemá chybu, hezky se tvůrcům podařilo přizpůsobit Punky dnešku. Jen teda ta rychlost a ten obrat v pohledu vystačím si sama/jasně že chci zůstat mi přišel mnohem přirozenější v původním pilotu.

Trochu nechápu potřebu dělat z mladšího syna někoho, kdo hledá svoji osobnost, asi bych to bral spíš u jednoho ze starších sourozenců. Manžel, ten mi vůbec nesedí a připadá mi jen jako prvek, který má za úkol vnést rozruch a ukázat, že se má odpouštět nebo co. A když mírně odběhnu k Punky, oceňuju detail, jakým byly boty, to bylo moc hezké.

Tak jako v případě pár dekád starého pilotu, i tady je prostor pro dojetí (když si navíc pustíte piloty bezprostředně po sobě, udělá to své). Co je ale tady naopak nesnesitelně otravné, je studiový smích. Otravné, nemístné a úplně zbytečné. Kdyby to aspoň bylo decentnější.

Vím, že tu nehrajeme na to, který pilot je lepší, ale u mě rozhodně vede ten původní. A hádám, že tedy i celý původní seriál. Novinka má něco do sebe a má i příjemné věci a hezké pasáže, ale možná to chtělo víc se oprostit a dělat věci uvěřitelněji.

  • původní obsazení
  • hezký příběh
  • závěr – matka
  • nereálnost
  • otravný smích
60 %
Mé hodnocení
jesmot
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak nebuď labuť a sdílej! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře1zobraz příspěvek
ragelly

ragelly

Dokoukáno. Nakonec spíše průměrný sitcom, který neurazí, ale ani neutkví v paměti. Kouká se na to...
před 2 roky
Další články k tématu