27. 2. 2020

Novinka pod lupou: I Am Not Okay with This (Netflix)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název I Am Not Okay with This
Žánr komedie, drama, nadpřirozený
Stanice Netflix
Premiéra 26. 2. 2020
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 20 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

Kdo?

O čem to je?

Seriál je adaptací stejnojmenného komiksu od Charlese Forsmana. Sydney je dospívající dívka, která se snaží ve zdraví zvládnout střední školu. Musí se vypořádat nejen se školou a spolužáky, ale také rodinou, vlastní sexualitou, a také se záhadnými schopnostmi, které se hluboko v ní začínají probouzet.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Já věděla, že se na seriál můžu těšit, i když jsem si ani nepustila trailer. Tohle na první pohled vypadá jako ten typ seriálů, které jsou neskutečně cool. Po zhlédnutí pilotu musím říct, že z toho čiší atmosféra jako u The End of the F…ing World. Ten styl postav a hlášek je hodně podobný.

Hlavní hrdinka mi padla do oka. Je suprově divná, naprosto rozumím tomu, že absolutně nezapadá do společnosti svých spolužáků. Přesto je dostatečně zajímavá, aby na svých bedrech utáhla celý seriál. Bavila mě od začátku do konce, a to předpokládám, že jsme v prvním díle neviděli ani zlomek toho, co bude následovat.

Hned úvodní scéna si dokázala naplno získat mou pozornost. Hlavní hrdinka vypadá jako Kingova Carrie, opravdu mě zajímá, jak se příběh dopracuje až do tohoto momentu. Pilot skvěle dokázal nalákat na další sledování a jen jemně naznačit, jakým směrem se příběh bude ubírat, aniž by zároveň příliš vyspoileroval. Nevím jak vy, ale já jsem dokonale navnaděná na další díly.

Kamarádka mě tolik nebrala, ale soused se mi líbí. Oba jsou divní a jiní, ale k sobě dokonale pasují. Opět mi na mysl přichází F…ing World, kde je to v podstatě to stejné, jen z rovnice odečteme nadpřirozené schopnosti, které si na první pohled seriál očividně převzal ze Stranger Things. Já vím, je to blbost, protože jde o adaptaci komiksu, ale pokud hledáte přirovnání, tak I Am Not Okay je mix F…ing World a Stranger Things.

Líbí se mi taky stopáž. Je to dramatická komedie, ale drží se sitcomové délky 20 minut. Příběh tak uteče, ani se nenadějete, a jelikož není plný dutých a nudných vtípků a umělého smíchu, ale naopak napakovaný akcí a chytrými dialogy s podmanivým voiceoverem, dokáže vás plně vtáhnout do děje. Myslím, že se ze seriálu stane nový netflixácký hit a první řadu maratonem za odpoledne/večer sjede možná už dneska, maximálně o víkendu nejeden milovník seriálů.

Za mě prozatím 80 %, ale jsem přesvědčená o tom, že celá série mě naprosto strhne a nakonec budu hodnotit ještě výš.

  • hlavní postavy
  • stopáž
  • dokáže ihned vtáhnout a nepustit
  • výborné hlášky a voiceover
80 %
Mé hodnocení
ragelly

Vždycky jsem měl slabost pro seriály, kdy hrdina k divákům mluví prostřednictvím vnitřního hlasu. Takže hned od začátku dobrý! A do konce epky se to ani nestihne zkazit. Problém je, že pilot uteče jako Flash, když spěchá na záchod po tom, co vypil kýbl švestkové šťávy, takže se pomalu ani nic pořádně neřeší. Jsou to jen takové plky do holčičího deníčku, které ale slušně odsýpají. Takže když vyskočí závěrečné titulky, tak je člověk docela zklamaný, protože čekal, že se stane něco víc. Každopádně to ale podporuje chuť pustit si hned další epizodu.

  • vnitřní hlas
  • neokoukané téma
  • hudba, ale to Netlix vždy uměl
  • za zkoušku to stojí, ta chvíle vás nezabije
  • je to fakt krátké
  • mohlo by být drsnější a i nahláškovanější
  • kamarádka
80 %
Mé hodnocení
Fruiko
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak nás motivuj sdílením! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře5zobraz všech 5 příspěvků
Richard Ježek

Richard Ježek

Hned první díl mě bavil, ale pak mě hzklamala stopáž, že už je vlastně konec. OK Netflix, přepni to na další...
před 4 roky
chisko6

chisko6

Mix Stranger Things a The End of the F***ing World je rozhodně něco pro mě. Za večer zhlédnuta celé první...
před 4 roky
ragelly

ragelly

Dokoukáno. Parádní jednohubka, klidně bych si dokázala představit dvě nebo tři další série. Sydney byla...
před 3 roky
Další články k tématu