24. 9. 2019

Novinka pod lupou: Bob Hearts Abishola (CBS)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název Bob Hearts Abishola
Žánr Komedie
Stanice CBS
Premiéra 23. 9. 2019
Vysílání pondělí, 20:30
Délka pilotu 20 minut
Předskokan The Neighborhood
Konkurence DWTS (ABC), All American (The CW), 9–1–1 (Fox), The Voice (NBC)
Tipovačka

O čem to je?

Komedie o obchodníkovi s ponožkami středního věku, který se neočekávaně zamiluje do zdravotní sestry, nigerijské imigrantky. Hrdina prodělá srdeční příhodu a po uzdravení se rozhodne, že si sympatie této ženy získá. Neodradí ho její počáteční nezájem nebo obrovské rozdíly v kultuře i jejich zázemí. Bob je odhodlaný vyhrát srdce Abisholy za každou cenu.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

No, tak tady nejsem cílovka. Dokážu si představit, že vlastně nikdo není cílovka. A stejně to CBS prodlouží, protože to je seriál Chucka Lorreho. Jako dobře. Je to zase něco jiného, což se u komedií vždy cení. Jde o variaci na rodinný sitcom, ale má alespoň nové typy postav, které nejsou v každém druhém seriálu.

Vtipy, to je základ každého sitcomu. Tady jsem jich ale moc nenašla. Pár se jich povedlo, ale většinou byly tragicky průměrné. Vlastně je to ten typ seriálu, který sází spíše na atmosféru, než že by chrlil jednu hlášku za druhou. Tím se ale dostávám zpět k tomu, že nejsem cílovka a prostředí ani postavy mi prostě k srdci nepřirostly.

Na druhou stranu se mi líbí, že přistěhovalecký status Abisholy z ní nedělá žádného chudáčka a není ani hlavním zdrojem nevkusných vtípků. Je to emancipovaná zdravotní sestra, která se dokáže skvěle přizpůsobit místnímu životu, aniž by zapomněla na vlastní tradice. To chválím, i když chápu, že mnozí budou kritizovat její přistěhovalecký status jako odraz současné doby. Na to bych počkala k Sunnyside, to teprve bude seriál na kritiku tohoto typu.
  • absence nevkusných vtípků
  • pohodová atmosféra
  • průměrná zábava
  • těžko najde cílovku v našich končinách
50 %
Mé hodnocení
ragelly

Do tohoto pilotu se mi úplně nechtělo, protože to už podle proma prostě musel být ten sitcom, jehož pilot je komplet narvaný do proma, takže nepřinese nic moc nového. A taky to tak nakonec bylo.

Příběh jako takový není špatný, postavy jsou zajímavé a myslím si, že obecně tento typ příběhů je mezi diváky oblíbený, takže kolize dvou diametrálně odlišných světů by letos na podzim mohla mít šanci. Trochu mě zklamal závěr, protože to bylo dost useknuté, takže to možná chtělo ještě alespoň jednu kratičkou scénu nebo zakončení té závěrečné, aby to stálo úplně za to.

Grafika není špatná, úvodní titulky jsou příjemné, jen těch přechodů v epizodě je strašně moc, nepřijde mi, že by byla potřeba za každou scénu udávat, o jaký časový údaj jsme se posunuli, ale i přes to se tvůrcům podařilo text zakomponovat do obrazu tak, aby nerušil.

Osobně pokud budu mít čas, tak tomu minimálně ještě díl, dva dám. Jak jsem řekl, uchytit by se to určitě mohlo, ale nanejvýš snad pro tuto sérii.
  • postavy
  • kolize světů
  • přízvuk
  • časové údaje
  • useknuté
  • kousek delší promo
60 %
Mé hodnocení
jesmot

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Kdo nesdílí, tak taky rozšlápavá dětem bábovičky! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu