29. 2. 2020

Novinka pod lupou: Gentefied (Netflix)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Gentefied
Žánr komedie, drama
Stanice Netflix
Premiéra 21. 2. 2020
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 30 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Členové rodiny Moralesových milují svou kulturu, komunitu a rodinu. Co se ale stane, když si mezi nimi budou muset vybrat?

Trailer

A jaký je náš ortel?

Gentefied je jeden z těch seriálů, které si buď zamilujete, nebo naprosto nebudete chápat, co na něm ostatní vidí. Já patřím do druhé kategorie. Pilot byl průměrný ve všech ohledech a ani zdaleka mě nedokázal nalákat k dalšímu sledování. Jediné příjemné pro mě bylo prostředí bistra, plus za plus považuju hostování Wilmera Valderramy.

Na to, že má jít o komedii, tak jsem se u seriálu příliš nebavila. Jasně, není to sitcom, nesnaží se házet jednu vtipnou hlášku za druhou a podkreslovat je nepříjemným studiovým smíchem, což je samozřejmě jenom dobře. Spíše se snaží navodit pohodovou atmosféru navzdory závažným tématům a ukázat, že se můžete mít dobře, i když nemáte moc peněz. Hlavně že máte po svém boku rodinu.

Ale takových seriálů už tu bylo tolik, že Gentefied prostě nemá, co nového nabídnout. Je to další příběh o chudácích přistěhovalcích, kteří musí tvrdě dřít, aby si žili svůj americký sen. Postavy mi k srdci také nepřirostly. Nejlepší mi přišel hlavní hrdina, který je jako jediný trošku přizpůsobivý a dokáže se prosadit mezi rodilými Američany. Ostatní si jdou tvrdohlavě za svými kulturními tradicemi a dívají se na něj skoro jako na vraha, jen protože se rozhodl, že si sám může vydělat nějaké peníze i bez rodinného podniku. Ovšem jak to pilot naznačil, tak se i tento synek vrátí zpět do krachujícího bistra, aby se ho pokusil zachránit. Takže zase nic.

  • motivace pro finančně zápasící rodiny
  • pohodová atmosféra navzdory vážným tématům
  • nepřirostlo k srdci
  • tvrdohlavé postavy
50 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak nebuď labuť a sdílej! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu