23. 11. 2019

Novinka pod lupou: The Stranded (Netflix)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název The Stranded
Žánr drama, postapokalyptický
Stanice Netflix (Thajsko)
Premiéra 14. 11. 2019
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 60 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Studenti z prestižní střední školy se snaží udržet se naživu a s nadějí poté, co zůstanou odříznutí od světa po úderu ničivého tsunami. Záhadné síly však začnou pracovat proti nim.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Nejsem ohromená. Podobná témata patří mezi mé oblíbené, ale tady jsem se nedokázala do příběhu naplno vložit. Sice je pravda, že tady jsou v hlavní roli teenageři, ale i tak mi to přišlo až moc dětinské. V prvním díle se vlastně nic moc nestalo, jen jsme tu měli jedno velké drama a náznak něčeho nadpřirozeného, o čem se píše v obsahu seriálu.

Po prvním díle v podstatě nevíme vůbec nic. Seriál mi trošku připomíná jiný netflixácký kousek – The Society, kde taky zůstali pouze mladí studenti, kteří byli odloučení od rodičů a museli se postarat sami o sebe. Tady je navíc další bariéra jazyk, který asi málokdo z nás ovládá. Netflix sice nabízí různé jazykové stopy, ale přiznejme si, nic se prostě nevyrovná originálu.

Vlastně ani nevím, co o seriálu říct. Nezanechal ve mně žádnou výraznou stopu a rozhodně po pilotu nemám chuť koukat na další díly. Postavy jsou nesympatické, jejich chování nedává smysl. Vlastně ani nevím, o co jim pořádně jde. A může mi někdo vysvětlit, jak i po měsíci bez elektřiny mají jejich smartphony stále pár procent zbývající energie? Já vím, byly vypnuté, ale i tak se vybíjí a tuším, že vypnuté vydrží tak týden, než se baterka dostane na nulu? A nejvíc mě rozesmálo, jak si na konci všechny telefony rozebrali a začali se tam fotit, opravdu skvělý nápad při apokalypse :-)
  • potenciálně zajímavé postapo téma
  • nudné a mdlé zpracování
  • nelogické chování postav
  • jazyková bariéra
30 %
Mé hodnocení
ragelly

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Líbilo se? Tak nám o tom dej vědět! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře1zobraz příspěvek
_-0-_

_-0-_

Vysvětlení je jednoduché, vypnutý mobil má odpojenou veškerou elektroniku kromě stand-by obvodu, který má...
před 4 roky
Další články k tématu